Μαίνονται οι μάχες στην Βορειοδυτική Συρία - 800 χιλιάδες εκτοπισμένοι

Μαίνονται οι μάχες στην Βορειοδυτική Συρία - 800 χιλιάδες εκτοπισμένοι

Η επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ρώσων συμμάχων τους εναντίον της Ιντλίμπ, που ελέγχεται εν μέρει από τζιχαντιστές και αντάρτες, προκάλεσε τον εκτοπισμό περισσότερων από 800.000 ανθρώπων από τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

 

«Εκ των 800.000 και πλέον εκτοπισμένων στη βορειοδυτική Συρία από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 12 Φεβρουαρίου του 2020, περίπου το 60% είναι παιδιά» έγινε γνωστό από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Ocha).

«Οι άνθρωποι που ζουν στο βορειοδυτικό τμήμα βιώνουν μία από τις χειρότερες κρίσεις από την έναρξη του πολέμου στη Συρία», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μόνο την περίοδο 9ης-12ης Φεβρουαρίου, σχεδόν 142.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με το Ocha.

Την ίδια ώρα, 82.000 άνθρωποι κοιμούνται έξω στο ύπαιθρο, χωρίς στέγη, ενώ η περιοχή πλήττεται από κύμα ψύχους με χιονοπτώσεις και θερμοκρασίες υπό το μηδέν, μια κατάσταση που εγείρει φόβους για μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή.

 

Από (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters/ΗΦ)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE