Τουρκικό ΥΠΕΞ: 'Διπλοπροσωπία' η αναγνώριση γενοκτονίας Αρμενίων από Συρία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: 'Διπλοπροσωπία' η αναγνώριση γενοκτονίας Αρμενίων από Συρία

 Διπλοπροσωπία χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την απόφαση του κοινοβουλίου της Συρίας για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 2015.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “πρόκειται για διπλοπροσωπία τους καθεστώτος (Άσσαντ) το οποίο διαπράττει κάθε είδους σφαγή εναντίον του λαού του εδώ και χρόνια χωρίς να ξεχωρίζει παιδιά, εκτόπισε εκατομμύρια ανθρώπους και γνωρίζει καλά την τέχνη της χρήσης χημικών όπλων”.

“Το ανθρωπιστικό δράμα για το οποίο είναι υπεύθυνο αυτό το καθεστώς συνεχίζεται και μια από τις πιο σοβαρές ιστορικές συμφορές είναι σε εξέλιξη στα σύνορά μας”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι “η προβολή αυτών των αβάσιμων ισχυρισμών από ένα καταπιεστικό καθεστώς που έχασε τη διεθνή νομιμότητά του αποτελεί καθαρό παράδειγμα της στρεβλής νοοτροπίας που υπάρχει πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς”, αναφέρεται. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.