Χάθηκαν οι Ειρηνευτές στο 'Spitfire'

Χάθηκαν οι Ειρηνευτές στο 'Spitfire'

Έκανε το «κομμάτι» της πάλι η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, όταν προέβη σε δηλώσεις κατά την διάρκεια τελετής παρασημοφόρησης μελών της ειρηνευτικής δύναμης.


Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν υποστηρίξει τις δύο κοινότητες προκείμενου να έχουν αλληλεπίδραση και να οικοδομήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Δεν έφτανε αυτό, με περηφάνια μας είπε ότι συμφωνήθηκε το 2018 το άνοιγμα δύο νέων σημείων διακίνησης. Παράλληλα, έγινε πραγματικότητα και η διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε όλο το νησί. 

Τέλος, δεν την έφταναν όλα τα άλλα, παινεύτηκε και ότι στις 6 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια των ΜΟΕ, ανακοινώθηκε η εκκαθάριση εννιά ύποπτων επικίνδυνων περιοχών σε κάθε πλευρά του νησιού από τοποθετημένες νάρκες.


Κάτι ξέχασε μάλλον η συμπαθέστατη κ. Ελπίζαμπεθ Σπέχαρ. Τα τηλέφωνα χτυπούν παντού, μάλλον. Το “Spitfire”, όμως, δυο μέρες πριν τις δηλώσεις της, παρέμεινε ετοιμόρροπο και μες την βρωμιά. Πού κρύφτηκαν οι τιμώμενοι ειρηνευτές; Μας ενημέρωσε για την πολύτιμη βοήθεια του ΟΗΕ σε αυτό το περιστατικό; 

Ο πρόεδρος σήκωσε το τηλέφωνο να την συγχαρεί; Τον Ακιντζί; Τι σόι διαλειτουργικότητα έχουμε.


Τελικά, το έχουμε παράδοση. Να μας εμπαίζουν μια ζωή οι…. ειρηνευτές.

Γ. Τατ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ανθεκτικότητα Χριστοδουλίδη σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό

Σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, χαμηλής κομματικής συσπείρωσης και αυξημένης αβεβαιότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών, η δημοσκόπηση της Stratego/IMR για την «Καθημερινή» καταγράφει ένα στοιχείο με ιδιαίτερη πολιτική σημασία: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εμφανίζει σταθερή ανοδική πορεία και παραμένει πρώτος σε θετική γνώμη μεταξύ των πολιτικών προσώπων.

BEST OF TOTHEMAONLINE