Συρία: Συντριβή ελικοπτέρου του Αραβικού Συριακού Στρατού

Συρία: Συντριβή ελικοπτέρου του Αραβικού Συριακού Στρατού

Δεύτερο ελικόπτερο που πρόσκειται στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αραβικού Συριακού Στρατού έχει καταρριφθεί την Παρασκευή (14/02), όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως δίνουν οι πληροφορίες από την εμπόλεμη ζώνη, αντικυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από την Τουρκία, έριξαν το ελικόπτερο κοντά στο Χαλέπι.


Το ελικόπτερο δέχτηκε χτύπημα από πυραύλους, την ώρα που πετούσε πάνω από το δυτικό Αλέπι, σε μια αγροτική περιοχή κι έπεσε μέσα στη «ζώνη αποκλιμάκωσης», η οποία γειτνιάζει με το Ιντλίμπ.


Σύμφωνα με το παρατηρητήριο Liveuamaps, το χτύπημα επήλθε από πύραυλο φορητού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας (MANPAD).
Ακολούθως, οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν περιπολίες για να ερευνήσουν το συμβάν.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/2) καταρρίφθηκε ακόμη ένα ελικόπτερο των δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άσσαντ.


Στο μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με το συνασπισμό διεθνών δυνάμεων που στηρίζουν την Συριακή κυβέρνηση, προχωρούν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου κυριαρχούν τζιχαντιστικές και αντικυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το πολιτικό παζλ του 2028 αρχίζει να συμπληρώνεται -Το ΔΗΚΟ κοιτάζει προς Χριστοδουλίδη, ο ΔΗΣΥ αναζητά την επόμενη μέρα και το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού

Το πολιτικό παζλ του 2028 αρχίζει να συμπληρώνεται -Το ΔΗΚΟ κοιτάζει προς Χριστοδουλίδη, ο ΔΗΣΥ αναζητά την επόμενη μέρα και το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να απέχουν ακόμη αρκετό χρόνο, όμως στο παρασκήνιο, η πολιτική σκακιέρα έχει ήδη αρχίσει να κινείται. Τα κόμματα μετρούν δυνάμεις, εξετάζουν συμμαχίες, ζυγίζουν πρόσωπα και προσπαθούν να διαβάσουν τις διαθέσεις της κοινωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE