ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Συντριβή ελικοπτέρου του Αραβικού Συριακού Στρατού

Συρία: Συντριβή ελικοπτέρου του Αραβικού Συριακού Στρατού

Δεύτερο ελικόπτερο που πρόσκειται στις κυβερνητικές δυνάμεις του Αραβικού Συριακού Στρατού έχει καταρριφθεί την Παρασκευή (14/02), όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως δίνουν οι πληροφορίες από την εμπόλεμη ζώνη, αντικυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από την Τουρκία, έριξαν το ελικόπτερο κοντά στο Χαλέπι.


Το ελικόπτερο δέχτηκε χτύπημα από πυραύλους, την ώρα που πετούσε πάνω από το δυτικό Αλέπι, σε μια αγροτική περιοχή κι έπεσε μέσα στη «ζώνη αποκλιμάκωσης», η οποία γειτνιάζει με το Ιντλίμπ.


Σύμφωνα με το παρατηρητήριο Liveuamaps, το χτύπημα επήλθε από πύραυλο φορητού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας (MANPAD).
Ακολούθως, οι κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν περιπολίες για να ερευνήσουν το συμβάν.


Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/2) καταρρίφθηκε ακόμη ένα ελικόπτερο των δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρόεδρο Άσσαντ.


Στο μεταξύ, οι κυβερνητικές δυνάμεις μαζί με το συνασπισμό διεθνών δυνάμεων που στηρίζουν την Συριακή κυβέρνηση, προχωρούν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου κυριαρχούν τζιχαντιστικές και αντικυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top