ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλήθηκε στο Αρχηγείο για κατάθεση ο αστυνομικός του Σιζόπουλου –Ρωτήθηκε για το επίμαχο VIDEO

Κλήθηκε στο Αρχηγείο για κατάθεση ο αστυνομικός του Σιζόπουλου –Ρωτήθηκε για το επίμαχο VIDEO

Σε αστυνομικό της φρουράς του Μαρίνου Σιζόπουλου κατέληξε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών της μετά τις καταγγελίες του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, αλλά και της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του τελευταίου, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε παρά τη θέλησή της σε VIDEO που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (13/02).

Ο Παπαδάκης μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου (15/02) έδινε κατάθεση στο ΤΑΕ Αρχηγείου υπό την παρουσία του δικηγόρου του Φάνου Ανδρέου, στη βάση των καταγγελιών του για «εγκληματική οργάνωση που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο» (βλ. δήλωση που έκανε στις 14/02).

Εξάλλου, η συνεργάτιδά του Ευρωβουλευτή έκανε καταγγελία στην Αστυνομία από την περασμένη Πέμπτη (13/02) για το video που την παρουσίαζε να χειρίζεται θέματα αντικαπνιστικής εταιρείας, σε μια προσπάθεια των δημιουργών του εν λόγω οπτικού υλικού να τεκμηριώσουν κατηγορίες εναντίον του Ευρωβουλευτή.

Όπως, λοιπόν, σημειώσαμε τα μέλη της δύναμης που εξετάζουν τις υποθέσεις που προέκυψαν μετά και από τις πιο πάνω καταγγελίες, έλαβαν μαρτυρία που τους οδήγησε σε συνάδελφό τους, ο οποίος υπηρετεί στη φρουρά του πρόεδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου. Από τον εν λόγω αστυνομικό ζητήθηκε να αναφέρει κατά πόσον είναι το πρόσωπο που παρουσιάζεται στο VIDEO με αλλοιωμένη φωνή να επιχειρεί να παγιδεύσει την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του κ. Παπαδάκη. Ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πάντως, από την Αστυνομία πιστεύεται ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει ταυτοποίηση του προσώπου του «πρωταγωνιστή» του οπτικού υλικού, υπάρχουν πιθανότητες να βρεθεί η άκρη του νήματος από τις εξετάσεις του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εξάλλου, πληροφορία αναφέρει ότι από το VIDEO που έχει δημοσιοποιηθεί στο youtube, φαίνεται μέρος του προσώπου του ατόμου που εκτελεί χρέη… εικονολήπτη.

Αστυνομική πηγή με καλή γνώση των τεκταινόμενων, μας ανέφερε μετά από ερώτημά μας, πως σε σχέση με τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνιστές τους Μαρίνο Σιζόπουλο και Δημήτρη Παπαδάκη, «μόνο οι καταγγελίες του δεύτερου απασχολούν την Αστυνομία». Κι εξήγησε ότι στην ουσία ο κ. Σιζόπουλος, παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ούτε κάποια καταγγελία έκανε στην Αστυνομία, ούτε κάποιο σχετικό στοιχείο έχει προσκομίσει.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του κ. Παπαδάκη, η ίδια πηγή έκανε λόγο για παραβιάσεις -σε βάρος της- σε σχέση με τον περί προσωπικών δεδομένων νόμο. Ανέφερε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το VIDEO λήφθηκε από μέλος της δύναμης, τότε θα διερευνηθεί κατά πόσον αυτό το έπραξε εν ώρα καθήκοντως.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top