ΛΕΜΕΣΟΣ: Νέος κοινοτάρχης Ερήμης ο Αντρέας Αρέστη

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νέος κοινοτάρχης Ερήμης ο Αντρέας Αρέστη

 Ο Αντρέας Αρέστη εξελέγη την Κυριακή 16/02 νέος κοινοτάρχης Ερήμης, στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κοινότητα, μετά τον αιφνίδιο θάνατο, στις 5 Ιανουαρίου, του τέως κοινοτάρχη Πανίκου Χατζηχαμπή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου, η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά στα δυο εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας.

Από τους 1,280 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, ψήφισαν οι 1,006, ποσοστό 78,6%. Συγκεκριμένα, οι τρεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι έλαβαν, 435 ψήφους ο Αρέστη Αντρέας, 357 ψήφους ο Κυριακίδης Ελπιδοφόρος (Έλπος) και 204 ψήφους ο Γρηγορίου Σωτήρης. Συνολικά πέντε ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και πέντε λευκά.

Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 18:00 ενώ η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε γύρω στις 18:45 και στις 19:00 έγινε επί τόπου, από τον Έπαρχο Λεμεσού, η ανακήρυξη του Αντρέα Αρέστη σε κοινοτάρχη Ερήμης.

Υπενθυμίζεται πως, για πρώτη φορά, λόγω Brexit, 23 κάτοικοι με βρετανική υπηκοότητα, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE