Στο ΕΔΑΔ θα προσφύγουν οι Βρετανοί που εξαπατήθηκαν στην κατεχόμενη Λάπηθο

Στο ΕΔΑΔ θα προσφύγουν οι Βρετανοί που εξαπατήθηκαν στην κατεχόμενη Λάπηθο

Η δημοσιογράφος Τζαν Σαρβάν, αρθρογράφος στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Αφρίκα" γράφει την Δευτέρα 17/02 ότι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ετοιμάζονται να προσφύγουν οι 13 Βρετανοί τα σπίτια των οποίων πουλήθηκαν στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου πάνω στο οποίο είναι κτισμένα στην κατεχόμενη Λάπηθο.

Οι Βρετανοί λαμβάνουν και νομική αρωγή από τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και βρίσκονται σε επαφή με Βρετανούς αξιωματούχους για να προσφύγουν στο ΕΔΑΔ σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από την επιτροπή που συνέστησε ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ για διευθέτηση του προβλήματος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE