Κάτι παίζει με τα μέτρα κατά της Τουρκίας -Καθυστερεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Κάτι παίζει με τα μέτρα κατά της Τουρκίας -Καθυστερεί η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ακόμη δεν έχουν επικυρωθεί τα συμβολικά μέτρα κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε., όσον αφορά στην παράνομή δραστηριότητά της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Του Γιώργου Τάττη


Όπως φαίνεται, παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, το θέμα έχει πάρει παράταση από την αρμόδια Επιτροπή, προκρίνοντας περαιτέρω διαβουλεύσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Προς το παρόν βρίσκονται υπό διαβούλευση στην ομάδα εργασίας Relex και προβλέπεται να μεταφερθούν και αλλού.


Παρόλα αυτά, τα περιοριστικά μέτρα κατά της Λευκορωσίας έχει αποφασιστεί να επεκταθούν για ένα έτος μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, χωρίς να υπάρξει καμία παράταση από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της Λευκορωσίας εγκρίθηκαν το 2004, με έγκριση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων το 2011.


Διάφοροι αναλυτές διαμηνύουν ότι αυτή η στάση της ΕΕ προκύπτει από πολιτικές σκοπιμότητες, καθώς οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί εντός του Δυτικού Στρατοπέδου απαιτούν να πάρει παράταση το ζήτημα προς όφελος της Τουρκίας και των πολλών ανοιχτών μετώπων που υπάρχουν.


Συμπληρώνεται ότι στην παρούσα φάση, εντός του ΟΗΕ συζητείται το «τουρκολυβικό μνημόνιο» και πολλοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τις επόμενες μέρες ο ΟΗΕ, ενδεχομένως, θα αναρτήσει τις συντεταγμένες του μνημονίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Εντέκατη μέρα πολέμου - Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο οι Φρουροί της Επανάστασης -Τρεις όρους έθεσε το Ιραν

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline: