Σεισμός 5 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία

Σεισμός 5 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 18:10 το απόγευμα της Τρίτης 18/2.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE