Συνάντηση Κουμουτσάκου με Πρέσβεις Κύπρου, Ισπανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό

Συνάντηση Κουμουτσάκου με Πρέσβεις Κύπρου, Ισπανίας και Ιταλίας για το μεταναστευτικό

Συνάντηση πραγματοποίησε, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τους Πρέσβεις της Κύπρου, Κυριάκο Κενεβέζο, της Ισπανίας, Ενρίκε Βιγκέρα Ρούμπιο, και της Ιταλίας, Εφίσιο Λουίγκι Μάρας.

Αντικείμενο του προγεύματος εργασίας που είχαν ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με τους πρέσβεις ήταν η ανταλλαγή απόψεων των κρατών μελών της ΕΕ που αποτελούν χώρες πρώτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων, ενόψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη συνάντηση «διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και προβληματισμών, καθώς οι χώρες εισόδου αντιμετωπίζουν, πρώτες εκείνες, τη μεγάλη μεταναστευτική προσφυγική πρόκληση».

Ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε τους πρέσβεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση και εξέθεσε τις ελληνικές απόψεις, αναφορικά με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει το υπό διαμόρφωση Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, ενημέρωσε τους πρέσβεις ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τις πρωτεύουσες των χωρών πρώτης γραμμής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Οι ισορροπίες, τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, οι «καθαρές θέσεις» και το παρασκήνιο που ήδη γράφει το 2028

Η παρέμβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη-δύο μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου- για την ανάγκη ξεκάθαρων ιδεολογικοπολιτικών θέσεων, δεν πέρασε απαρατήρητη στα πολιτικά επιτελεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE