Ψηφιακός δίσκος για τον Γρηγόρη Αυξεντίου με τη συνδρομή του Δήμου Λύσης

Ψηφιακός δίσκος για τον Γρηγόρη Αυξεντίου με τη συνδρομή του Δήμου Λύσης

Κυκλοφόρησε ο καινούριος ψηφιακός δίσκος του Γιώργου Χατζημάρκου, αφιερωμένος στον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο Δήμος Λύσης επιχορήγησε, μαζί με άλλους οργανισμούς, το CD.

Η επιθυμία του συνθέτη να τιμήσει τον Γρηγόρη Αυξεντίου, αγκαλιάστηκε με προθυμία από τον λαϊκό ποιητή Χαμπή Αχνιώτη, ο οποίος έγραψε την ποίηση στην Κυπριακή διάλεκτο και τα κείμενα στη Νεοελληνική.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου με τη μοναδική του ερμηνεία, ως σολίστ, έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στο όλο έργο. Οι αφηγήσεις ζωντάνεψαν μνήμες του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 με τη φωνή του Νεοκλή Νεοκλέους και την επιμέλεια της Χαρούλας Αντωνίου. Η μουσική, η ενορχήστρωση, η ηχογράφηση και η επεξεργασία, ανήκουν στον Γιώργο Χατζημάρκου που έπαιξε και τα περισσότερα μουσικά όργανα του δίσκου.

Το έργο περιλαμβάνει ορχηστρικά μέρη, τραγούδια για σολίστ και μικτή χορωδία, καθώς και αφηγήσεις σκιαγραφώντας τη ζωή του μεγάλου ήρωα από τη γέννηση μέχρι τη θυσία του. Εύχομαι το κοινό να αγκαλιάσει αυτό το έργο σαν μια ιστορική πηγή έμπνευσης και διδαχής για τις νεότερες γενεές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

BEST OF TOTHEMAONLINE