Δύο Γερμανοί σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Δύο Γερμανοί σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στο αρκτικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ

Δύο Γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε παγετώνα στο δυτικό τμήμα του αρκτικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, μετέδωσε το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

Οι δύο τουρίστες είχαν επισκεφθεί την περιοχή στο πλαίσιο μιας εκδρομής που είχε οργανώσει ένα ρωσικό τουριστικό πρακτορείο, όπως έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη του Σβάλμπαρντ στον ιστότοπό του. Μαζί τους βρίσκονταν άλλοι 3 τουρίστες και δύο ξεναγοί.

Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στην περιοχή γύρω από το Φρίντγιοφμπριν, σε απόσταση 60χλμ δυτικά του Λονγκγίαρμπιεν, του μεγαλύτερου οικισμού στο αρχιπέλαγος.

Ένα ελικόπτερο με διασώστες και ένας σκύλος, ειδικά εκπαιδευμένος να ψάχνει κάτω από το χιόνι, έχουν σταλεί στην περιοχή του δυστυχήματος, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE