ΠΑΡΑ-THEMA

Οι Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες μπορούν να δώσουν λύση στην παράνομη χρήση κινητών στις Κ. Φυλακές

Οι Ηλεκτρομηχανολογικές Υπηρεσίες μπορούν να δώσουν λύση στην παράνομη χρήση κινητών στις Κ. Φυλακές

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από πρόσωπα που εκτίουν ποινές στις Κεντρικές Φυλακές.

Αυτό συνάγεται από τις τοποθετήσεις που έκανε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, στο ΚΥΠΕ με αφορμή θέμα που προέκυψε (βλ. σύλληψη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου).

Είναι ξεκάθαρο από τα όσα είπε η κα Αριστοτέλους πώς αν το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών παραλάβει το σύστημα που ήδη εγκατέστησε ιδιωτική εταιρεία στη βάση προσφορών που κέρδισε, τότε αυτό θα ενεργοποιηθεί και θα καταστήσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων άνευ ουσίας, αφού δεν θα μπορούν αυτά να πιάνουν σήμα.

Από τη στιγμή ωστόσο που το σύστημα εγκαταστάθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι στιγμής δεν τίθεται σε λειτουργία, καθίσταται σαφές ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα η χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σωφρονιστικό ίδρυμα, παρά τους ελέγχους των δεσμοφυλάκων, δεν θα πληγεί ριζικά.

«Οι έλεγχοι όμως αυτοί δεν είναι αρκετοί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά δεδομένου ότι δεν έχουμε την τεχνολογική υποστήριξη για αντιμετώπιση του θέματος αυτού, παρόλο ότι μειώθηκε σημαντικά το φαινόμενο χρήσης κινητών τηλεφώνων με την ελεύθερη καθημερινή πρόσβαση στους τηλεφωνικούς θαλάμους μεταξύ των ωρών 08:00 – 18:00» είπε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, για να προσθέσει: «Γι’ αυτό, ζητήσαμε και προωθήθηκε η εξασφάλιση συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Ένα σύστημα το οποίο θα έπρεπε να εγκατασταθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 και για το οποίο δόθηκαν αρκετές παρατάσεις από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών για την εγκατάσταση του. Το σύστημα αν και έχει εγκατασταθεί, δεν έχει ενεργοποιηθεί καθότι δεν έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών. Όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς οποιοδήποτε μέσο τεχνολογίας σε καμιά Φυλακή του κόσμου μπορεί να υπάρξει πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top