ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊος: Ένα βήμα πριν από την πανδημία - Πιθανόν ολόκληρος ο πλανήτης να βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊος: Ένα βήμα πριν από την πανδημία - Πιθανόν ολόκληρος ο πλανήτης να βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊος που εξαπλώνεται εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Οι επιστήμονες εκφράζουν ανοιχτά πλέον τους φόβους τους για πιθανή πανδημία.

Ο κορωνοϊος εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, με τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο να παρατηρούν με ανησυχία ένα νέο φαινόμενο: Αυτό της δευτερογενούς μετάδοσης του κοροναϊού εντός της κοινότητας από άνθρωπο σε άνθρωπο, εκτός Κίνας. Προκειται για ασθενείς διαφόρων χωρών, που δεν είχαν ταξιδέψει στην Κίνα και δεν είχαν έρθει σε επαφή με άλλους μολυσμένους ασθενείς.

Το ξέσπασμα εστιών σε χώρες, όπως στην Ιταλία, το Ιράν και τη Νότια Κορέα, δημιουργεί στους λοιμωξιολόγους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την φρικτή υποψία, ότι μπορεί να βρίσκονται μπροστά σε νέα επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τους τρόπους μετάδοσης του ιού. Η πορεία της νόσου δεν φαίνεται να ανακόπτεται και έτσι πλέον δεν αποκλείεται ολόκληρος ο πλανήτης να βρεθεί σύντομα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πληροφορίες μας λένε, ότι στον ΠΟΥ συζητείται πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (21-02-2020): “Αν και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, ανησυχούμε για τον αριθμό των περιπτώσεων που δεν έχουν σαφή επιδημιολογική σύνδεση, όπως είναι το ταξιδιωτικό ιστορικό στην Κίνα ή η επαφή με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα”.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Μπέναρ Λι, της Ιατρικής Σχολής του Άικαν, του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, τόνισε επίσης, σε δηλώσεις του την Παρασκευή:

“Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από πολλές διαφορετικές χώρες κατά τις τελευταίες 36 ώρες δείχνει ότι υπάρχει πιθανότητα, η εξάπλωση στην κοινότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο του ιού SARS-CoV-2, να επιβεβαιώνει τους φόβους ότι ο ιός είναι έτοιμος να προκαλέσει πανδημία”.

ΑΠΟ: iatropedia.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top