ΥΓΕΙΑ

Υπουργός Υγείας: 'Άμεσα τα βελτιωτικά μέτρα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας'

Υπουργός Υγείας: 'Άμεσα τα βελτιωτικά μέτρα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας'

Τα βελτιωτικά μέτρα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας θα προχωρήσουν άμεσα και εντός 28 μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί, διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλούσε ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Η σύσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού, και αφού χθες κατατέθηκε το Σημείωμα Έργου για την 1η φάση του νέου Νοσοκομείου Αθαλάσσας στο Υπουργείο Μεταφορών. Στην σύσκεψη παρακάθισαν επίσης ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, παρακάθισαν, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας δρος Άννας Παραδεισιώτη, εκπροσώπων του ΟΚΥπΥ και του Τμήματος Δημοσίων Έργων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών και τις υπηρεσίες του Υπουργείου του για την άμεση ανταπόκριση, ανέφερε ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να υπάρξει συντονισμός αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

«Από τη σημερινή συνάντηση το αποτέλεσμα είναι ότι θα προχωρήσουμε άμεσα με τα βελτιωτικά έργα που είχαν προβλεφθεί να ξεκινήσουν εδώ και δύο μήνες σε κάποιους από τους θαλάμους, ούτως ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που παρατηρούνται αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

Το πιο σημαντικό, συνέχισε, «είναι ότι όσον αφορά στην ανέγερση των δύο νέων κλινικών, καθώς και του κτιρίου της Διοίκησης και του ΘΕΜΕΑ, που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να ανακαινιστούν και πρέπει να κατεδαφιστούν, έχει ετοιμαστεί το Σημείωμα Έργου, τα αρχιτεκτονικά σχέδια, έχουν εμβαστεί τα λεφτά από τον ΟΚΥπΥ στο Υπουργείο Μεταφορών, οπότε, και σε συνεννόηση σήμερα με τον Υπουργό, θα προχωρήσουν άμεσα να προκηρύξουν το μέτρο και υπάρχουν τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, εντός 28 μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για κτίρια γύρω στις 5,500 τετραγωνικά μέτρα, δύο κλινικές, το κτίριο του ΘΕΜΕΑ και το κτίριο Διοίκησης».

«Για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τον Υπουργό Μεταφορών και το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την άμεση ανταπόκρισή τους. Έχω ενημερώσει τον ΟΚΥπΥ ότι είμαστε στη διάθεσή τους για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί από άποψης κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως για παράδειγμα έχει δοθεί η ιδέα για να προχωρήσουμε και για απάμβλυνση του προβλήματος που υπάρχει κάποτε με την έλλειψη χώρων, με τη αγορά προκατασκευασμένου κτιρίου για να ικανοποιηθούν στο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν τα κτίρια, οι ανάγκες του Νοσοκομείου», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Κληθείς να πει πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, «τους επόμενους τρεις μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί τα βελτιωτικά έργα εδώ στο Νοσοκομείο, τους επόμενους έξι μήνες τα κτίρια του ΘΕΜΕΑ, διότι χρειάζεται αλλαγή οροφής, και τις επόμενες εβδομάδες θα προσφοριοδοτηθεί το έργο για να ξεκινήσει και η ανέγερση πλέον των εγκαταστάσεων του νέου Νοσοκομείου, στον υφιστάμενο χώρο».

Σημείωσε ακόμα ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στους συγκεκριμένους θαλάμους θα παραμείνουν και θα χτιστούν παρακείμενα κτίρια, δίπλα από τα υφιστάμενα.

Από πλευράς του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος δήλωσε ότι «πριν από μερικές βδομάδες, σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Υγείας, του είχα ζητήσει να μας αναφέρει ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείου του για έργα, τα οποία αναλαμβάνουμε εμείς να υλοποιήσουμε. Το συγκεκριμένο έργο ήταν μέσα σε εκείνα που ο Υπουργός Υγείας μάς είχε αναφέρει ότι αποτελεί προτεραιότητα. Μετά από τη σημερινή σύσκεψη, αποφασίσαμε ότι άμεσα προχωρούμε στις διορθώσεις ή τις βελτιώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα προκηρύξουμε και το έργο με τις καινούργιες κλινικές, το οποίο, από τη μέρα προκήρυξής του, αναμένουμε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέσα σε 28 μήνες».

Η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας δρ Άννα Παραδεισιώτη είπε ότι η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) επιλαμβάνεται των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω της παλαιότητας των κτιρίων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας με τις διαδικασίες που έχουν τροχιοδρομηθεί.

Αναφερόμενη σε καταγγελίες της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, της Συντεχνίας Νοσηλευτών και άλλων, ανέφερε ότι «ναι μεν έχουν παραιτηθεί τρεις γιατροί από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας αλλά ήδη έχουν αντικατασταθεί με νέο προσωπικό»

Όσον αφορά για ράντζα στους διαδρόμους, σημείωσε ότι δεν ισχύει και δεν έχει εφαρμοστεί σε καμιά περίπτωση.

«Η αύξηση των εισδοχών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας από έτος ως έτος είναι γεγονός και γίνονται όλες οι προσπάθειες να αυξήσουμε την δυναμικότητα σε κλίνες. Όσον αφορά την απουσία παθολόγου από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, δυστυχώς δεν μπορεί να μετακινηθεί άλλος παθολόγος από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω της υποστελέχωσης τους, οπότε είμαστε σε μια διαδικασία αγοράς υπηρεσιών. Οι ασθενείς που χρήζουν παθολογικής αξιολόγησης μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο κι έτσι κανένας δεν κινδυνεύει από οργανωτικά προβλήματα. Το ότι δεν έχουμε κοινωνική λειτουργό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας είναι γεγονός. Έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να έρθει νέα κοινωνική λειτουργός, δεν είναι ακόμα εφικτό και συζητείται το ενδεχόμενο και πάλι αγοράς υπηρεσιών. Επίσης όσον αφορά το πρόβλημα στην δικτύωση υπολογιστών, είμαστε στην ευχάριστο θέση να πούμε ότι η υλοποίηση και αποκατάσταση αυτού του θέματος είναι σε τελικά στάδια», επεσήμανε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top