ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πίστεψε στις κινήσεις για άνοιγμα του Βαρωσιού, δηλώνει ο Ερχιουρμάν

Δεν πίστεψε στις κινήσεις για άνοιγμα του Βαρωσιού, δηλώνει ο Ερχιουρμάν

Δεν πίστεψε ότι η «κυβέρνηση» έχει στα χέρια της δεδομένα για να κάνει βήματα για το άνοιγμα των Βαρωσίων, που αφορά από την έναρξη της καταγραφής στην περίκλειστη πόλη μέχρι την δήλωση ότι θα ανοίξουν το Βαρώσι χωρίς να συνομιλήσουν με τα ΗΕ, δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, αμφισβητώντας τις κινήσεις για το  άνοιγμα της περιοχής.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος και υποψήφιος «πρόεδρος» του ΡΤΚ ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν φιλοξενούμενος πως με αυτό τον τρόπο που λέει η «κυβέρνηση», δεν μπορούν να ανοίξουν το Βαρώσι. «Εμείς έχουμε ένα στόχο. Υπό συνθήκες μη λύσης ακόμα, να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τον λαό μας στο διεθνές δίκαιο. Εάν υπάρξει ένα οικονομικό κέρδος από τα Βαρώσια, αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί με φόρμουλα που θα εμπεριέχει το διεθνές δίκαιο. Τα Βαρώσια ανέκαθεν ήταν μέρος μιας περιεκτικής λύσης και σε συνθήκες που λύση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα ήταν το βήμα που θα προσέγγιζε την βήμα – βήμα λύση».
 
Σημείωσε ότι στα ψηφίσματα του ΟΗΕ γίνεται αναφορά σε απόδοση της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ και το ΣΑ κάνει έκκληση για αυτό.
 
Σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την δημιουργία επιτροπής για το Βαρώσι, ο Τυφάν Ερχιουρμάν είπε ότι μαζί σε μια τέτοια επιτροπή θα πρέπει να συζητηθούν και τα θέματα του αεροδρομίου Λευκωσίας και των υδρογονανθράκων. «Εάν δεν επιτευχθεί το συντομότερο μια περιεκτική λύση, αντί να κάτσουμε και να περιμένουμε ας δούμε, υπό την αιγίδα των ΗΕ, το πώς μπορεί να επιτευχθεί λύση βήμα βήμα» ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας πως μαζί με το Βαρώσι μπορούν να συζητήσουν την λειτουργία του αεροδρομίου Λευκωσίας και να λυθεί – όπως είπε – το θέμα των απευθείας πτήσεων που αποτελεί πρόβλημα για τους Τ/κ. «Και θα είναι μια συνεργασία δικοινοτική και αυτό ήταν πρόταση των ΗΕ. Γι’ αυτό θα είναι μια πρόταση των ΗΕ που φέρνουμε στο τραπέζι».
 
Για το θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Ερχουρμάν είπε ότι ενώ οι Τ/κ έχουν δικαιώματα δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους να τα υπερασπιστούν και αυτά όσο περνά ο καιρός περιορίζονται. Οσο περνάει ο καιρός, πρόσθεσε, όλοι έχουν λόγο εδώ, από την Αμερική, την Ρωσία, την Αίγυπτο, μέχρι και την Τουρκία. Και ενώ υπάρχουν οικονομικά ζητήματα στα οποία θα μπορούσαν να σταθούν, έχουν πρόβλημα στο να ορθοποδήσουν οικονομικά, όπως δήλωσε ο κ. Ερχιουρμάν αφήνοντας αιχμές για την οικονομική βοήθεια από την Τουρκία λέγοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει να μιλά γι’ αυτούς, αλλά να μιλά μαζί τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top