ΗΠΑ: Σε ένα με ενάμιση χρόνο, το νωρίτερο, ενδέχεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Σε ένα με ενάμιση χρόνο, το νωρίτερο, ενδέχεται να είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ένα πιθανό εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό ενδέχεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τον ανοσιολόγος, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NHI) Άνθονι Φάουτσι.

Το νωρίτερο ωστόσο που θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό το εμβόλιο, αφού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, είναι σε έναν με ενάμιση χρόνο.

Ο άμεσος κίνδυνος από τον Covid-19 στις ΗΠΑ παραμένει χαμηλός, διαβεβαίωσε η Δρ. Αν Σούτσατ, υψηλόβαθμο στέλεχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν τίθεται πλέον ζήτημα για το «αν» θα υπάρξει πανδημία του νέου κορωνοϊού, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό και πόσοι άνθρωποι θα προσβληθούν.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Σαΐντ Χαν, εξέφρασε τον φόβο ότι μια επιδημία θα διατάρασσε την αλυσίδα εφοδιασμού με ιατροφαρμακευτικό υλικό στις ΗΠΑ, προκαλώντας ελλείψεις. Ενδέχεται, για παράδειγμα να παρουσιαστούν ελλείψεις στον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, εξήγησε.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν ημερομηνίες για να καθοριστεί το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE