ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός Αστυνομίας: Έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα

Αρχηγός Αστυνομίας: Έδωσε οδηγίες για διερεύνηση της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα

Κατευθυντήριες γραμμές, ως προς την υπό διερεύνηση υπόθεση απόπειρας φόνου που σημειώθηκε στην Αγια Νάπα στις 16 Φεβρουαρίου, έδωσε την Τετάρτη (26/02), ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης. 

Ο κ. Μιχαηλίδης, επισκέφθηκε την ΑΔΕ Αμμοχώστου, όπου και συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Αμμοχώστου άλλα και τους ανακριτές της υπόθεσης.

"Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας πραγματοποίησα σήμερα συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της ΑΔΕ Αμμοχώστου, για να ενημερωθώ για την πορεία των εξετάσεων σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Αγιά Νάπα", ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, ενώ εξήγησε πως κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων και δόθηκαν  κατευθυντήριες γραμμές.

"Θεωρώ, είπε, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο,  ενώ όπως γνωρίζετε,  πριν από λίγο έχει οδηγηθεί στο δικαστήριο το πρώτο πρόσωπο που συνελήφθη,  προκειμένου να εξασφαλιστεί και δεύτερο διάταγμα κράτησής του".

Ανέφερε επίσης πως για την Αστυνομία η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, οπότε χρειάζεται προσεχτικό χειρισμό και μελετημένα βήματα.

Ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί καταθέσεις από άτομα τα οποία τελούν υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές για να εξακριβωθεί ο τρόπος επικοινωνίας του Ισοβίτη με τον 38χρονο ύποπτο, ο Αρχηγός Αστυνομίας απάντησε πως γίνονται έρευνες εκεί που πρέπει και εκεί που πιστεύει η Αστυνομία πως πρέπει να αποταθεί ώστε να εξιχνιάσει πλήρως την υπόθεση.

Συνέχισε λέγοντας πως για την συγκεκριμένη υπόθεση θα επαναφέρουν κάποιες παλιές υποθέσεις.

"Κάποιοι φάκελοι, -είπε συγκεκριμένα-,  ίσως χρειαστεί να μελετηθούν εκ νέου, ώστε να δούμε ακριβώς τι είχε συμβεί στο παρελθόν και αν κάποιες από τις παλιές υποθέσεις σχετίζονται με την υπό διερεύνηση απόπειρα".

Ερωτηθείς για τα στημένα παιχνίδια,  ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης άλλα και πολιτικών αρχηγών, χαρακτηρίζοντας την ως πολύ σημαντική υπόθεση.

"Εμείς, είπε σχετικά, από πλευράς μας έχουμε ενισχύσει την ομάδα που διερευνά τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ σημαντικές πληροφορίες, συνέχισε, λαμβάνουμε και από τον κόσμο και άλλους παράγοντες που βοηθούν την Αστυνομία".

"Ευελπιστούμε, είπε, πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θεωρώ ότι τα παλιότερα εμπόδια σε ένα βαθμό έχουν υπερπηδηθεί" ενώ ανέφερε πως θα επαναφέρουν υποθέσεις του παρελθόντος και θα γίνουν  επαναξιολογήσεις μαρτύρων.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια στοιχεία που υπάρχουν θα επαναξιολογηθουν ώστε να δούμε,  είπε "αν υπάρχει το παραμικρό ίχνος στο οποίο θα πατήσουμε για να διερευνήσουμε σε βάθος τις υποθέσεις αυτές "

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top