Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: 'Πολύ σαφής' η θέση μας για τα Βαρώσια

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: 'Πολύ σαφής' η θέση μας για τα Βαρώσια

Η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών «είναι πολύ σαφής», σε σχέση με τα Βαρώσια, τόνισε ο Πρόεδρος του Σώματος και Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Βελγίου, πρέσβης Marc Pecsteen de Buytswerve, του οποίου η χώρα του προεδρεύει στο ΣΑ αυτό τον μήνα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπό την προεδρία του πρέσβη Pecsteen, είχε χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) κλειστές διαβουλεύσεις για το θέμα της Λιβύης. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, ο Πρόεδρος του ΣΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν το ΣΑ συζήτησε το θέμα των Βαρωσίων μετά το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα στις 15 Φεβρουαρίου και ποιά είναι η αντίδραση του Σώματος.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας είπε:

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν συζήτησε σήμερα αυτό το θέμα, αλλά ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις μέσω επιστολής και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι πολύ σαφής. Το Συμβούλιο Ασφαλείας έκανε σχετική δήλωση τον περασμένο Οκτώβριο και η θέση του δεν έχει αλλάξει».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό: Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με τρία θέματα στο τραπέζι

Κρίσιμη ώρα για το Κυπριακό: Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν με τρία θέματα στο τραπέζι

Με το βλέμμα στραμμένο στα επόμενα βήματα του Κυπριακού, Νίκος Χριστοδουλίδης και Τουφάν Έρχιουρμαν συναντώνται στις 16:00, στην οικία των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, στη νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE