Στο Υπουργικό τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ενημερώνεται και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Υπουργικό τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Ενημερώνεται και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Το θέμα του κορωνοϊού και τα μέτρα για εντοπισμό και αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων στην Κύπρο θα τεθούν επί τάπητος κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται το πρωί υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, δήλωσε μετά της χθεσινή σύσκεψη διϋπουργικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, πως o Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε όπως μεγάλο μέρος της αυριανής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου αναλωθεί στην ενημέρωση του ιδίου του Προέδρου και των μελών του σώματος για το θέμα του κορωνοϊού.

Είπε ακόμη πως κατά τη χθεσινή σύσκεψη έγινε μια αξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόζονται στην Κύπρο σε περίπτωση που εξελιχθεί σε πανδημία, με στόχο όλες οι υπηρεσίες που θα κληθούν να εμπλακούν να είναι σε συντονισμό.

Ανέφερε πως, ως πρώτο μέτρο, αποφασίστηκε η ενίσχυση των ελέγχων στα οδοφράγματα, με επιπλέον προσωπικό από την Αστυνομία και με κάποιους άλλους περιορισμούς στα οδοφράγματα.

 

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE