ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκη 63χρονου σε Επ. Δικαστήριο για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων -Δεν έπεισε η δικαιολογία του  

ΚΥΠΡΟΣ: Καταδίκη 63χρονου σε Επ. Δικαστήριο για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπήρων -Δεν έπεισε η δικαιολογία του   

Καταδίκη 63χρονου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για παράνομη στάθμευση σε χώρο αναπηρών, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Του Φάνη Μακρίδη

Η Δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου, λαμβάνοντας υπόψιν τη μαρτυρία του δικυκλιστή της Τροχαίας Λάρνακας, αποφάσισε να του επιβάλει την Πέμπτη (27/02) πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, το οποίο θεωρείται πολύ υψηλό.

Το αδίκημα είχε διαπραχθεί τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο, ο καταδιασθείς δεν είχε παραδεχθεί ενοχή. Όπως πληροφορούμαστε, επικαλέστηκε κινητικό πρόβλημα της μητέρας του, την οποία είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο και γι΄ αυτό όπως εξήγησε ο δικηγόρος του υποχρεώθηκε να σταθμεύσει σε χώρο αναπήρων. Θέσεις που δεν έκανε αποδεκτές το δικαστήριο.

Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη (26/02) ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε ενημερώσει επίσημα τα αρμόδια στελέχη σε όλες τις επαρχίες προκειμένου να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στο εν λόγω φαινόμενο, δηλαδή της στάθμευσης σε χώρους αναπήρων από μη εξξουσιοδοτημένα άτομα.

Ο υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμή, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline για το φαινόμενο, ανέφερε ότι εκτός από το ανθρωπιστικό κομμάτι, το φαινόμενο έχει να κάνει και με τη γενικότερη συμπεριφορά των Κύπριων οδηγών.

Όπως εξήγησε, ένα άτομο που δεν μπορεί να σεβαστεί τους συνανθρώπους του που έχουν κινητικό πρόβλημα και τους στερεί το δικαίωμα να σταθμεύσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θεωρείται βέβαιο ότι δεν έχει ούτε την κατάλληλη οδική συνείδηση. “Είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο” είπε ο κ. Ευριπίδου καταλήγοντας.

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top