ΔΙΕΘΝΗ

Κόλαση πολέμου στη Συρία- Δέχθηκε ισχυρό πλήγμα η Τουρκία- Ξεκίνησαν αντίποινα

Κόλαση πολέμου στη Συρία- Δέχθηκε ισχυρό πλήγμα η Τουρκία- Ξεκίνησαν αντίποινα

Σε όξυνση βρίσκεται η κόντρα ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία, καθώς η σύγκρουση των συμφερόντων στην επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας, Ιντλίμπ, δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα τις τελευταίες ώρες αφήνοντας πίσω δεκάδες νεκρούς. 

Συνολικά 33 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν εναντίον τους συριακές κυβερνητικές δυνάμεις την Πέμπτη 27/2 στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν, ο οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 απώλειες.

Ο Ντογάν πρόσθεσε ότι ουδείς από τους δεκάδες άλλους τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουρκικά αντίποινα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του συριακού στρατού. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις  του Μπασάρ αλ Άσαντ, λίγες ώρες αφότου υπέστησαν 22 απώλειες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/2, από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Reuters: Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό καθώς όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως στο εξής η Τουρκία δεν θα εμποδίζει τους Σύρους πρόσφυγες να περνάνε στην Ευρώπη

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η δήλωση αυτή έγινε με την πρόβλεψη της άμεσης άφιξης προσφύγων από το Ιντλίμπ όπου βρίσκονται σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική αστυνομία, η ακτοφυλακή και η υπηρεσία μετανάστευσης δεν θα στέκεται εμπόδιο σε όσους πρόσφυγες από τη Συρία επιθυμούν να συνεχίζουν την πορεία τους δια ξηράς και θαλάσσης κάτι που ουσιαστικά «διαλύει» τη συμφωνία που έχει κάνει η γειτονική χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των ροών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top