ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέτρα προστασίας όταν εσείς θα λείπετε για τριήμερο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέτρα προστασίας όταν εσείς θα λείπετε για τριήμερο

Μπορεί η Καθαρά Δευτέρα να είναι μια μέρα οικογενειακή όπου οι περισσότεροι θα πάνε εκδρομές και τριήμερο, ωστόσο η Αστυνομία καλεί το κόσμο να λάβει μέτρα για προστασία των κατοικιών τους.

Για όσους θα απουσιάζουν από σπίτι αυτό το τριήμερο του Σαββατοκύριακου και της Καθαράς Δευτέρας, καθώς και για τους λάτρεις των χειμερινών εκδρομών στα ορεινά, η Αστυνομία με ανακοίνωση της ανέφερε κάποια μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων κατοικιών και των κλοπών σε πολυσύχναστους εκδρομικούς χώρους.

Ιδιοκτήτες κατοικιών
1. Πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι μας, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.
2. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
3. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας και σημαντικά έγγραφα.
4. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία.
5. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.
Ασφάλεια στους εκδρομικούς χώρους
1. Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μεγάλα χρηματικά ποσά. Παίρνουμε μαζί μας τόσα λεφτά, όσο υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε.
2. Σε πολυσύχναστους εκδρομικούς χώρους μεταφέρουμε τη τσάντα μας με τρόπο που να έχουμε οπτική επαφή με αυτή, π.χ., περασμένη χιαστί μπροστά στο σώμα ή έχουμε τα χρήματα, τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνά μας στις μπροστινές τσέπες μας.
3. Έχουμε πάντα στην κατοχή μας τα προσωπικά μας αντικείμενα, χωρίς να τα αφήνουμε εκτεθειμένα οπουδήποτε.


Υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων
1. Εντός των οχημάτων μας δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται εκτεθειμένα τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα αξίας.
2. Σταθμεύουμε το όχημα μας σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο. Ανεβάζουμε τα παράθυρα, κλειδώνουμε τις πόρτες και παίρνουμε μαζί μας τα κλειδιά, ακόμη και αν πρόκειται για ολιγόλεπτη στάση.
3. Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top