Τραμπ: Ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από Αφγανιστάν

Τραμπ: Ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψουν οι Αμερικανοί στρατιώτες από Αφγανιστάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα μεταβεί στην Ντόχα για την επικείμενη υπογραφή μιας συμφωνίας με τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/2) ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε ότι η συμφωνία αυτή πρόκειται να υπογραφεί "σύντομα" και κάλεσε στους Αφγανούς "να αδράξουν την ευκαιρία για ειρήνη". Εάν οι Ταλιμπάν και η κυβέρνηση του Αφγανιστάν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστρέψουν στην πατρίδα οι Αμερικανοί στρατιώτες, μετά από 19 χρόνια, πρόσθεσε.

Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής πρόκειται να γίνει αύριο στην Ντόχα. Ο Πομπέο θα παραστεί στην τελετή της υπογραφής με τους Ταλιμπάν, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Μαρκ Άσπερ θα εκδώσει μια κοινή διακήρυξη με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE