ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιαδης για προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων - Υπάρχουν και Ιρανοί φοιτητές στα κατεχόμενα

Αναστασιαδης για προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων - Υπάρχουν και Ιρανοί φοιτητές στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε δηλώσεις, μιλώντας στα ΜΜΕ από τη Λεμεσό, κατά την τελετή τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου του νέου γηπέδου της πόλης.

Για κλείσιμο οδοφραγμάτων

Σε ερώτηση για το κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων, σημείωσε ότι δεν υπήρχε επιλογή για αποτελεσματικότερο έλεγχο, λαμβάνοντας υπόψη και τη σύνθεση του πληθυσμού στην κατεχόμενη περιοχή. Υπάρχουν πέραν των 3 χιλιάδων Ιρανών φοιτητών. Είναι καλά γνωστό ότι το Ιράν είναι μια από τις πλέον επηρεασθείσες περιοχές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερος έλεγχος, κρίθηκε ότι προσωρινά θα ήταν σημαντικό να ελέγξουμε καλύτερα τους εισερχόμενους αλλά και εξερχόμενους. Δεν είναι μόνο μέτρο, όπως εξήγησα και στον κ. Ακιντζί, για προστασία των Ελληνοκυπρίων αλλά και της Τ/κ κοινότητας την ίδια ώρα, από τους διερχόμενους στα οδοφράγματα και τους επισκεπτόμενους την κατεχόμενη γη μας».

Ακολούθως, δήλωσε ότι είχε μία φιλική κουβέντα με τον Ακιντζί, ο οποίος απάντησε ότι «καλύτερα να μην λαμβάνονταν τα μέτρα ή ότι ο έλεγχος έπρεπε να γίνεται στα εξωτερικά σύνορα». Δεν αμφισβήτησε όμως το επιχείρημα περί πληθυσμιακών μετακινήσεων, πρόσθεσε ο Αναστασιάδης. Επανέλαβε εκ νέου ο Πρόεδρος, ωστόσο, ότι «μιλούμε για ένα προσωρινό μέτρο και για αποτελεσματικότερο, επαναλαμβάνω, έλεγχο» και ότι «, δεν δικαιολογούνται όσοι νομίζουν ότι με το να διαμαρτύρονται δημιουργούν το όποιο πολιτικό πρόβλημα στην Κυβέρνηση».

Για μεταναστευτικό και προσφυγικό

Και για το ζήτημα της άφιξης προσφύγων προς Ελλάδα και Κύπρο, ιδίως μέσω κατεχομένων, μίλησε ο κ. Αναστασιάδης, δηλώνοντας ότι «παίρνουμε όλα τα μέτρα και αυστηρότερα μέτρα ακόμα, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι η γραμμή αντιπαράθεσης είναι 180 τόσα χιλιόμετρα». Σε ότι αφορά όμως τις ροές μέσω θαλάσσης, διαφοροποιήθηκε λέγοντας ότι «οι δια θαλάσσης ελεύσεις είναι κάτι που και εξ υποχρεώσεως θα πρέπει να παρασχεθεί βοήθεια. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να αποτρέψουμε μεγάλες ροές οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον».

Ακολούθως, διεμήνυσε ότι η Κύπρος είναι η πρώτη σε αιτητές πολιτικού ασύλου αναλογικά του πληθυσμού της. Οι υπόλοιπες, πρόσθεσε, δεν ξεπερνούν το 1%. «Στην Κύπρο έχουμε 3,5% σε σχέση με τον πληθυσμό μας, αιτητές πολιτικού ασύλου. Ήδη σε συνεννόηση με την ΕΕ θα ληφθούν κάποια μέτρα τα οποία θα επισπεύσουν την εξέταση των αιτήσεων των όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο», συμπλήρωσε.

Για στημένα παιχνίδια

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τα στημένα παιχνίδια. Τόνισε και πάλι ότι πρώτιστο μέλημα είναι η λήψη πρόσθετης σειράς μέτρων για να καταπολεμήσουμε το διαχρονικό φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top