ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης: 'Σημαντικό ορόσημο αυτό το στολίδι των γηπέδων'

Νίκος Αναστασιάδης: 'Σημαντικό ορόσημο αυτό το στολίδι των γηπέδων'

Η σημερινή μέρα αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικό ορόσημο για τον αθλητικό κόσμο της Λεμεσού και ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές της ομάδες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καταθέτοντας το θεμέλιο λίθο του νέου γηπέδου της Λεμεσού, στο Κολόσσι.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε σαφή μηνύματα για την καταπολέμηση της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων, την κάρτα φιλάθλου αλλά και την αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου που εκκρεμεί.

Στο χαιρετισμό του, στην παρουσία Υπουργών και άλλων κρατικών αξιωματούχων, των δημοτικών και κοινοτικών αρχών, της ηγεσίας του ΚΟΑ και της ΚΟΠ καθώς και των διοικήσεων των τριών ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι με συγκίνηση που ο ίδιος παρευρίσκεται στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του γηπέδου Λεμεσού.

"Η σημερινή μέρα αποτελεί πραγματικά ένα σημαντικό ορόσημο για τον αθλητικό κόσμο της Λεμεσού και ιδιαίτερα τις ποδοσφαιρικές μας ομάδες, οι οποίες γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο μέσα από πόσες περιπέτειες έχει διέλθει η όλη διαδικασία, προκειμένου να είμαστε σήμερα σε θέση να θεμελιώνουμε αυτό το σημαντικό στάδιο, αυτό το στολίδι των κυπριακών γηπέδων", ανέφερε.

Ευχαριστώντας τον τέως και τον νυν Πρόεδρο του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του από την υλοποίηση του έργου, που όπως υπέδειξε, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των ποδοσφαιρικών ομάδων αλλά και των δημοτών της Λεμεσού, για πάνω από δυο δεκαετίες.

Αναφερόμενος στο νέο γήπεδο , επεσήμανε πως πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις διεθνείς απαιτήσεις και προδιαγραφές στάδιο, το οποίο παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα αξιοποίησης των χώρων του για σωρεία σημαντικών ποδοσφαιρικών αλλά και άλλων εκδηλώσεων.

"Πληρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και σε συνδυασμό με τις ήδη τροχοδρομούμενες τροποποιήσεις του οδικού δικτύου που θα εξυπηρετεί το στάδιο, θα αποσυμφορήσει από τις μαζικές μετακινήσεις την κατοικημένη περιοχή περιμετρικά του Τσιρείου Σταδίου", συμπλήρωσε.

Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τηρηθούν τα όσα έχουν συναποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη για την αναβάθμιση του Τσιρείου Σταδίου, υπενθυμίζοντας πως από το 2014 τέθηκαν στη διάθεση του ΔΣ του Τσιρείου 3,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις για την ασφάλεια των θεατών και τη λειτουργικότητα του σταδίου.

"Από μελέτη σε μελέτη, από αναβολή σε αναβολή, είμαστε στο 2020 και επιτέλους δέησε μια φράση να διορθωθεί για να προχωρούμε και ελπίζω να γίνει", είπε και έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους εμπλεκομένους, ενώ κάλεσε τον ΚΟΑ να παρακολουθεί μαζί με την Κυβέρνηση, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνουν οι εργασίες αναβάθμισης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν δέχεται να διατρέχει κίνδυνο ο οποιοσδήποτε φίλαθλος ή η οποιαδήποτε ομάδα αγωνίζεται στο Τσίρειο στάδιο και είπε πως είναι γι αυτό που η πρόσφατη σύσκεψη στο Προεδρικό δεν περιορίστηκε μόνο στο Τσίρειο Στάδιο, αλλά γενικότερα σε όλα τα στάδια που αγωνίζονται οι ομάδες μας.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη χαρά του που η σημερινή τελετή συμπίπτει με τη χρονιά που η Λεμεσός κατέχει το τιμητικό χρίσμα της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020 και πρόσθεσε πως το νέο αυτό γήπεδο θα αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για τους νέους μας να ασχοληθούν με όλους τους τομείς του αθλητισμού.

"Είναι ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, η δρομολόγηση της αναβάθμισης του Τσιρείου σταδίου και του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ, η κατασκευή αθλητικού πολυχώρου στον συνοικισμό αυτοστέγασης Αγίας Φύλας και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για τους συνοικιακούς συλλόγους της Λεμεσού στην οδό Σπερχειού, συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ", συμπλήρωσε.

Προς το σκοπό της ανάπτυξης του αθλητισμού σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του μαζικού κοινωνικού αθλητισμού, συνέχισε, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ενίσχυση του αναπτυξιακού αθλητισμού , στην αύξηση των επιχορηγήσεων των αθλητών, των σωματείων και των ακαδημιών, στην υιοθέτηση του Νέου Σχεδίου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Αθλητών Υψηλής Επίδοσης και στην ολιστική επίλυση χρόνιων προβλημάτων αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων.

Από το 2013 μέχρι και το 2017, πρόσθεσε, έχουν ολοκληρωθεί 44 έργα αθλητικής υποδομής σε Δήμους και Κοινότητες, συνολικού κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ βρίσκονται υπό εξέλιξη άλλα 60 έργα ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια για καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους, ο ΠτΔ είπε πως με την εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου τα φαινόμενα χουλιγκανισμού έχουν εν τη ουσία εξαλειφθεί, σημειώνοντας ότι " παρά τις όποιες αντιδράσεις, ο αριθμός ατόμων που έχουν αποκτήσει την Κάρτα ξεπερνά τις 100 χιλιάδες".

Σημείωσε ακόμη πως τo Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επεξεργάζεται ένα τροποποιητικό νομοσχέδιο, "όχι για να αλλάξει η φιλοσοφία, αλλά για δώσουμε μεγαλύτερη ευχέρεια αλλά και εμπιστοσύνη σε όσους ακόμα προφασίζονται ότι τάχα θα αποκαλυφθούν τα προσωπικά τους δεδομένα".

Σε σχέση με το φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "πρώτιστο μέλημά μας αποτελεί η λήψη πρόσθετης σειράς μέτρων, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα εν λόγω φαινόμενα, τα οποία οφείλω να ομολογήσω είναι διαχρονικά".

"Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της καταπολέμησης, όταν διαπιστώθηκε το 2015 ότι ο στάβλος υπήρχε και οι παράγκες λειτουργούσαν, είχαμε πει ότι θα πάρουμε μέτρα. Το 2016 καταθέσαμε τη σχετική νομοθεσία και το 2017 με τη συμβολή και των πολιτικών δυνάμεων, ψηφίστηκε η σχετική νομοθεσία την οποία η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή για καταπολέμηση της χειραγώγησης", συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το 2018 υιοθετήθηκε ο Κώδικας Χρηστής Διοίκησης και Δεοντολογίας με εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2019 και ακολούθησε ο διορισμός της Επιτροπής Δεοντολογίας με βάσει τις διατάξεις του Νόμου περί πάταξης του φαινομένου χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως τα χρονοδιαγράμματα τηρηθούν και το νέο γήπεδο της Λεμεσού να παραδοθεί τον Μάιο του 2022 στις ομάδες της Λεμεσού και στους Λεμεσιανούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top