ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία και Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν 1ο θάνατο από COVID-19

Αυστραλία και Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν 1ο θάνατο από COVID-19

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από COVID-19 σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟυ), από την ασθένεια COVID-19 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός Κίνας τουλάχιστον 86 άνθρωποι. Επιβεβαιώθηκε το πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα.


Εβδομηντα-οκτάχρονος Αυστραλός, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ο ασθενής υπέκυψε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε νοσοκομείο του Περθ (νοτιοδυτικά), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. Η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο Περθ.

Πάνω από 700 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος του Diamond Princess. "Η διαδικασία της καραντίνας δεν ήταν τέλεια", ήταν το σχόλιο του διευθυντή του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Εθνικό Κέντρο Υγείας και Ιατρικής της Ιαπωνίας, του Νόριο Ομαγκάρι.

Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους περίπου 160 Αυστραλούς που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το πλοίο στα μέσα Φεβρουαρίου και επαναπατρίστηκαν. Εξακριβώθηκε πως είχε μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό αφού επέστρεψε στη χώρα. Διακομίστηκε σε μονάδα θεραπείας σε απομόνωση του νοσοκομείου του Περθ την 21η Φεβρουαρίου, ενώ άλλοι πρώην επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου τέθηκαν σε καραντίνα σε εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν άλλοτε ως καταυλισμός εργαζομένων σε ορυχεία κοντά στο Ντάργουιν (βόρεια).

Αρχικά, η κατάσταση του ζευγαριού δεν ενέπνεε καμία ανησυχία. Αλλά κατόπιν η υγεία του άνδρα επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, σημείωσε ο Άντριου Ρόμπερτσον, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας. Επέμεινε ότι το ζευγάρι τέθηκε σε απομόνωση πολύ γρήγορα και ότι δεν υπήρξε "κανένας κίνδυνος" για τον πληθυσμό ή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσαν το 26ο κρούσμα του κορωνοϊού στην Αυστραλία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για σαραντάρη που είχε ταξιδέψει στο Ιράν. Πρόκειται για τον δεύτερο Αυστραλό ο οποίος μολύνεται στη χώρα αυτή. Τα υπόλοιπα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αυστραλία είναι άνθρωποι που ζούσαν ή επισκέπτονταν την επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας.


Πρώτος θάνατος στην Ταϊλάνδη

Ο 1ος θάνατος στην Ταϊλάνδη αφορά 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό και πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μέχρι στιγμής στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κορωνοϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.


 Πρώτο κρούσμα στην Ιρλανδία 

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην επικράτειά της, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία. 

"Το κρούσμα συνδέεται με ένα ταξίδι σε ζώνη που πλήττεται, τη βόρεια Ιταλία", πρόσθεσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας . Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της εξακρίβωσης το ταχύτερο δυνατόν όλων των επαφών του ασθενούς προκειμένου να "ενημερώσει" τα πρόσωπα αυτά και να τους δώσει "οδηγίες" προκειμένου "να αποφευχθεί μεγαλύτερη εξάπλωση" του κορωνοϊού.

Πρώτο κρούσμα  στο Λουξεμβούργο

 Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού,. Ο ασθενής είναι ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε μέσω του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ, σύμφωνα με το RTL.

 Πρώτο κρούσμα στην Αρμενία

Η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού χθες Σάββατο, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook. Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό. "Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή", πρόσθεσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές σκοπεύουν να θέσουν σε καραντίνα όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Η Αρμενία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν και ανέστειλε τις αεροπορικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα πριν μία εβδομάδα. Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή, με αρκετές γειτονικές του χώρες να ανακοινώνουν κρούσματα του covid-19 προερχόμενα από εκεί. Η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα αυτή την εβδομάδα, τρία σε κάθε χώρα.


Συνολικά τέσσερα κρούσματα στο Μεξικό, δεύτερο κρούσμα στη Βραζιλία

Οι αρχές του Μεξικού ανέφεραν πως έχουν επιβεβαιώσει τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. Δύο κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Πόλη του Μεξικού, ένα στην πόλη Κουλιακάν (την πρωτεύουσα στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα) και άλλο ένα στην πόλη Τορεόν (στη βόρεια πολιτεία Κοαουίλα), σύμφωνα με την εφημερίδα Excelsior. Το κρούσμα στην Τορεόν, μια 20χρονη που επέστρεψε πρόσφατα από το Μιλάνο της Ιταλίας, επιβεβαιώθηκε χθες Σάββατο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε το δεύτερο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 32χρόνο στο Σαν Πάουλου ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία και επέστρεψε στη χώρα την Πέμπτη μαζί με τη σύζυγό του. Παρότι φόραγε συνεχώς μάσκα στο ταξίδι και στην πτήση, παρουσίασε συμπτώματα την ημέρα της άφιξής του και πήγε στο νοσοκομείο την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές.

Η σύζυγός του είναι ασυμπτωματική. Το πρώτο κρούσμα, ένας άνδρας 61 ετών που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία, αναρρώνει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Σαν Πάουλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top