UniteCyprusNow: Ουδείς τραυματίστηκε στην ειρηνική διαδήλωση - Χάλι έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση

UniteCyprusNow: Ουδείς τραυματίστηκε στην ειρηνική διαδήλωση - Χάλι έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση

Για ειρηνική διαδήλωση κατά την οποία ουδείς τραυματίστηκε και στην οποία δεν προκλήθηκε κάποια ζημιά, κάνει λόγο η ομάδα της UniteCyprusNow, σε σχέση με τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για την απόφαση για κλείσιμο τεσσάρων σημείων διέλευσης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «έχει αναδειχθεί μια μεμονωμένη στιγμή έντασης μεταξύ ενός διαδηλωτή και ενός νεαρού κληρωτού στρατιώτη, προκειμένου να δαιμονοποιηθεί ολόκληρο το ειρηνευτικό κίνημα και να φιμωθούν οι απλοί πολίτες που ενεργούν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας».

«Ο διαδηλωτής που ενήργησε στην ένταση της στιγμής ζήτησε σχεδόν αμέσως συγνώμη από τον στρατιώτη, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο. Ο ίδιος πήγε εθελοντικά στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση και κατηγορήθηκε για δύο αδικήματα, κάτι που φανερώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαπλωθεί ο φόβος ανάμεσα στους ανθρώπους που απλώς ζητούν να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους» προστίθεται.

Η ομάδα της UniteCyprusNow ζητά την άμεση απελευθέρωση του διαδηλωτή, καθώς και την προστασία αυτού και της οικογένειάς του ενώ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει αμέσως για να προστατεύσει τον κανονισμό πράσινης γραμμής. Καλούμε τέλος την Κυβέρνηση «να αναλάβει την ευθύνη για το χάλι που έχει δημιουργήσει και να ανοίξει αμέσως όλα τα σημεία διέλευσης».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.