ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούσιος: Δεν υπήρχε καμία πολιτική πρόθεση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Κούσιος: Δεν υπήρχε καμία πολιτική πρόθεση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Καμιά πολιτική πρόθεση δεν υπήρχε από πλευράς της Κυβέρνησης για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, τονίζοντας ότι ο λόγος ήταν η λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό και σημειώνοντας ότι το ταχύτερο δυνατόν θα επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης που είχαν κλείσει.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με την τέλεση του μνημοσύνου του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Μαχαιρά, ο Εκπρόσωπος είπε αναφερόμενος στον ήρωα της ΕΟΚΑ ότι «σήμερα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για τον Σταυραετό του Μαχαιρά, τον Υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Ημέρα ιστορικής μνήμης, προβληματισμού, ημέρα που μας αναβαπτίζει στα ανάμματα και τις ιδέες της φυλής».

Όταν η φυλή ήταν ενωμένη πέτυχε θαύματα, όταν η φιλονικία επικράτησε θρηνήσαμε. Καλούμε, λοιπόν, όλους να ενώσουμε δυνάμεις για τη σωτηρία του τόπου μας, για την επιβίωση του Ελληνισμού στο νησί μας, με πλήρη σεβασμό στους Τουρκοκύπριους συμπολίτες μας. Σήμερα οι ιστορικές μνήμες να μας καθοδηγήσουν».

Ερωτηθείς για τη συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Προέδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ακκιντζί κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Ακκιντζί, και τον ενημέρωσε για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία διέλευσης.

Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από μέρους της Κυβέρνησης να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη διέλευση από τα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο μόνος λόγος για τον οποίον λήφθηκαν αυτά τα προληπτικά μέτρα αφορά το πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από την Κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης το ταχύτερο δυνατόν και εξ ου και είχαμε δηλώσει ότι η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά. Καμιά απολύτως άλλη πρόθεση παρά για την πρόληψη για τον κορωνοϊό».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «γίνονται προσπάθειες για να διευκολυνθεί η διέλευση όχι μόνο των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των Ελληνοκυπρίων προς τις κατεχόμενες μας περιοχές γιατί δεν είναι πρόθεση να εμποδίσουμε ή να δυσκολέψουμε την πρόσβαση στις δύο πλευρές του νησιού μας, τις ελεύθερες περιοχές και τις κατεχόμενες.

Εάν η Κυβέρνηση είναι σε θέση να τα επαναλειτουργήσει, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να μην να επαναλειτουργήσει. Μόλις είμαστε έτοιμοι, ναι, θα τα επαναλειτουργήσουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Κούσιος είπε ότι «εκφράζω τη λύπη μου για τα όσα έχουν συμβεί χθες, ιδιαίτερα για την επίθεση εναντίον του εθνοφρουρού μας, αλλά και για τον τρόπο που αντέδρασαν κάποιοι συμπολίτες μας, διότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως πολιτική πρόθεση στην απόφαση της Κυβέρνησης. Αφορούσε μόνο και αποκλειστικά την προστασία των συμπολιτών μας τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Από ΓΤΠ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top