Βέλγιο: Και δεύτερο κρούσμα από τον κορωνοϊό

Βέλγιο: Και δεύτερο κρούσμα από τον κορωνοϊό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας σε απομόνωση, βρίσκεται η ασθενής που αποτελεί το δεύτερο κρούσμα του COVID19 στο Βέλγιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Ομοσπονδιακή Υπουργός Υγείας Maggie De Block.

Σύμφωνα με την Υπουργό, η ασθενής επέστρεψε στο Βέλγιο στις 26 Φεβρουαρίου, αφού πέρασε χρόνο σε ένα μέρος της Γαλλίας όπου είχαν καταγραφεί αρκετά κρούσματα COVID-19.

Ανησύχησε όταν άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να έχει έντονο πονόλαιμο. Η γυναίκα μετέβη μόνη της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας όπου διεξήχθησαν δοκιμές. Η πρώτη δοκιμή αποδείχθηκε θετική και πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη δοκιμασία από τον εμπειρογνώμονα επί του ιού του Πανεπιστημίου K.U.Leuven Marc Van Ranst. Στις 4 το πρωί της Κυριακής επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε με τον ιό. Η κατάστασή της αναφέρεται ως μη σοβαρή, με ελαφρό πυρετό και πονόλαιμο. Διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν και να εξεταστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της, μετά την επιστροφή της από τη Γαλλία.

Οι αρχές αναμένουν ότι περισσότερα κρούσματα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE