Βέλγιο: Και δεύτερο κρούσμα από τον κορωνοϊό

Βέλγιο: Και δεύτερο κρούσμα από τον κορωνοϊό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας σε απομόνωση, βρίσκεται η ασθενής που αποτελεί το δεύτερο κρούσμα του COVID19 στο Βέλγιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Ομοσπονδιακή Υπουργός Υγείας Maggie De Block.

Σύμφωνα με την Υπουργό, η ασθενής επέστρεψε στο Βέλγιο στις 26 Φεβρουαρίου, αφού πέρασε χρόνο σε ένα μέρος της Γαλλίας όπου είχαν καταγραφεί αρκετά κρούσματα COVID-19.

Ανησύχησε όταν άρχισε να ανεβάζει πυρετό και να έχει έντονο πονόλαιμο. Η γυναίκα μετέβη μόνη της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας όπου διεξήχθησαν δοκιμές. Η πρώτη δοκιμή αποδείχθηκε θετική και πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη δοκιμασία από τον εμπειρογνώμονα επί του ιού του Πανεπιστημίου K.U.Leuven Marc Van Ranst. Στις 4 το πρωί της Κυριακής επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε με τον ιό. Η κατάστασή της αναφέρεται ως μη σοβαρή, με ελαφρό πυρετό και πονόλαιμο. Διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν και να εξεταστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της, μετά την επιστροφή της από τη Γαλλία.

Οι αρχές αναμένουν ότι περισσότερα κρούσματα θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE