ΕΛΛΑΔΑ

ΈΒΡΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Όλες οι εξελίξεις - Τούρκοι ρίχνουν χημικά προς τα σύνορα της Ελλάδας - VIDEO

ΈΒΡΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Όλες οι εξελίξεις - Τούρκοι ρίχνουν χημικά προς τα σύνορα της Ελλάδας - VIDEO

Νέος γύρος επεισοδιών ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (01/03) στον Έβρο, με τις συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ των προσφύγων/μεταναστών και της Ελληνικής αστυνομίας να μαίνονται με πρωτοφανές εικόνες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν Ελλαδικά ΜΜΕ αστυνομικός τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την πλευρά των τουρκικών συνόρων.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συγκρούσεις στα σύνορα βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα σε εξέλιξη. Σε ένα βίντεο που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων, εικονίζονται δακρυγόνα να εκσφενδονίζονται από την τουρκική πλευρά προς τους Ελληνες αστυνομικούς.

Οπως φαίνεται, Τούρκοι αστυνομικοί εκτοξεύουν τα δακρυγόνα, αφού ακούγονται και οι κρότοι των εκτοξευτήρων. Στην συνέχεια, ακούγεται ο αλλοδαπός κόσμος που περιμένει στην περιοχή για να περάσει στην Ελλάδα να ζητωκραυγάζει.

 

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ενημερώσει

Μάταια προειδοποιούν οι Έλληνες αστυνομικοί να μην γίνονται προσπάθειες για να περνούν τα σύνορα, τόσο από ηχητικά μηνύματα επί τόπου, όσο και με SMS σε κινητά τηλέφωνα στην περιοχή και σε διάφορες άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Το μήνυμα που αποστέλλεται σε όλους όσοι πλησιάζουν τα σύνορα είναι το εξής: «Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Ολοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ

Την Κυριακή (01/03) στις 18:00 συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, «τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο συνοριακό σταθμό Καστανιών, ο οποίος, μαζί με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, προκειμένου, όπως είπε «να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι».


Με πληροφορίες από iefimerida

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top