ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ορκισμένοι» για να σπάσουν την κατάρα και να πατήσουν ΚΟΡΥΦΗ, αλλά και… «μετρημένοι» για να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ!

«Ορκισμένοι» για να σπάσουν την κατάρα και να πατήσουν ΚΟΡΥΦΗ, αλλά και… «μετρημένοι» για να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ!

Ολοκλήρωσε την Κυριακή (01/03) την προετοιμασία της για το “αιώνιο” ντέρμπι της Καθαράς Δευτέρας (02/03, 19:00) με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ η Ομόνοια και είναι πανέτοιμη για να… σπάσει την κατάρα μετά από επτά χρόνια.

Ως γνωστό, η τελευταία φορά που το “τριφύλλι” κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, ήταν στις 6 Μαρτίου του 2013 και οι “πράσινοι” αυτή τη φορά, είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ, για να βάλουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί που αποτελεί… “μαύρη σελίδα” στην ένδοξη ιστορία της λαοφιλούς Ομόνοιας.

Το κίνητρο όμως είναι και βαθμολογικό, αφού η ομάδα του Μπεργκ βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και αν κερδίσει, θα πατήσει κορυφή, αφού η “Κυρία” ηττήθηκε με 1-2 από την ΑΕΚ. Βέβαια, οι “πράσινοι” θα τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και με ισοπαλία, αλλά θέλουν τη νίκη αφενός για να πάνε στο +2 από την Ανόρθωση και αφετέρου, για να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς από ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Η Ομόνοια είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να εκμεταλλευτεί το… μομέντουμ, αλλά και την κούραση που θα έχουν οι “γαλαζοκίτρινοι” από τους αγώνες με τη Βασιλεία για τη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα της και το ότι έχει πάρει για τα καλά τον αέρα των “πράσινων” όλα αυτά τα χρόνια, παίζει με την πλάτη στον τοίχο και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει και άλλο έδαφος στη “μάχη” του τίτλου, γεγονός που αυξάνει τον ήδη μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Γι΄ αυτό και στο “τριφύλλι” ναι μεν “διψάνε” για το “τρίποντο”, αλλά δεν παρασύρονται από την… περιρρέουσα ατμόσφαιρα που “λέει” ότι αν δεν κερδίσουν τώρα πότε θα κερδίσουν, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία τους για να σπάσουν την “κατάρα”, αφού μπορεί να τους γυρίσει… μπούμερανγκ.

Άλλωστε, είναι ένα ντέρμπι, ναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά δίνει κι αυτό τρεις βαθμούς, δεν κρίνει κάποιο τίτλο και ούτε πρόκειται για αγώνα… επιβίωσης και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του, θα υπάρχει και επόμενη μέρα και η “μάχη” του τίτλου θα κριθεί στα πλέι-οφ, με την Ομόνοια να παραμένει στη… χειρότερη περίπτωση (σσ. αν ηττηθεί) στη 2η θέση.

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει περάσει από κόσκινο τον “αιώνιο” αντίπαλο προτού καταλήξει στο αγωνιστικό του πλάνο, έχοντας περισσότερες επιλογές στη διάθεση του, αφού οι Γκόμεθ, Χούμποτσαν και Τζιωνής που είχαν ανεβάσει ρυθμούς στις τελευταίες προπονήσεις, έχουν συμπεριληφθεί στην αποστολή και οι δύο πρώτοι, διεκδικούν θέση βασικού.

Αναλυτικά η 21άδα του Νορβηγού τεχνικού:

Παντιλιμόν, Κυριακίδης, Μανρίκε, Λούφτνερ, Μίκου, Βίτορ Γκόμες, Χούμποτσαν, Ακιντόλα, Μποτεάκ, Γιόρντι Γκόμεθ, Λέτσιακς, Τζιωνής, Ορτέγα, Λανγκ, Νταρμπισάιαρ, Στυλιανού, Κούσουλος, Μαυρίας, Τιάγκο Φερέιρα, Λοΐζου, Κακουλλής.

Εκτός αποστολής έμειναν οι… μόνιμοι τραυματίες, Ουζόχο, Παναγή και Φαμπιάνο, καθώς και οι Παναγιώτου και Χαραλάμπους.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top