Ρωσία σε Τουρκία: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία»

Ρωσία σε Τουρκία: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε την Κυριακή 01/03 την Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας» δήλωσε ο αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.