Ρωσία σε Τουρκία: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία»

Ρωσία σε Τουρκία: «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε την Κυριακή 01/03 την Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας» δήλωσε ο αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

 Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE