ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Βρετανού Υπ. Εξωτερικών στην Άγκυρα για Συριακό - Αλληλεγγύη προς Τουρκία

Επίσκεψη Βρετανού Υπ. Εξωτερικών στην Άγκυρα για Συριακό - Αλληλεγγύη προς Τουρκία

Ως ένδειξη της βρετανικής «σθεναρής υποστήριξης για τις προσπάθειες της Τουρκίας» να προκύψει μία άμεση και με διάρκεια εκεχειρία στη Συρία μέσω διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζει το Foreign Office την επίσκεψη που όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στην Άγκυρα ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη «θα επαναβεβαιώσει τη στενή φιλία του Ηνωμένου Βασιλείου με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και θα επιδείξει αλληλεγγύη προς την Τουρκία καθώς αντιμετωπίζει την απερίσκεπτη επίθεση του συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα με βρετανική πρωτοβουλία συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κρίση στη συριακή επαρχία.

Ο κ. Ράαμπ θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα παραχωρήσει και κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη.

Το Foreign Office αναφέρει πως η Τουρκία έχει επιδείξει επί χρόνια «τεράστια γενναιοδωρία» υποστηρίζοντας εκατομμύρια εκτοπισμένων Σύρων προσφύγων, κάτι που θα αναγνωρίσει κατά την επίσκεψή του ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει παράλληλα τη μεγάλη χρηματική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαχείριση της συριακής κρίσης και τη δέσμευση της χώρας να συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που εκτυλίσσεται στην Ιντλίμπ ως αποτέλεσμα της «ανηλεούς και δυσανάλογης εκστρατείας από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους υποστηρικτές του».

Σε δήλωσή του ενόψει του ταξιδιού του στην τουρκική πρωτεύουσα, ο κ. Ράαμπ είπε ότι η Τουρκία είναι στην πρώτη γραμμή ορισμένων εκ των πιο δύσκολων και σοβαρών προκλήσεων, με τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις να συνεχίσουν τη κλιμάκωση της βίας στα τουρκικά σύνορα.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε τις ενέργειες του «συριακού καθεστώτος στην Ιντλίμπ» και εξέφρασε την πρόθεση εμβάθυνσης των βρετανοτουρκικών σχέσεων στην άμυνα, την ασφάλεια και το εμπόριο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top