Όλα ανοικτά για τη διεξαγωγή του Euro λόγω κορωνοϊού

Όλα ανοικτά για τη διεξαγωγή του Euro λόγω κορωνοϊού

 Μόλις εκατό ημέρες από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO 2020, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, θα διεξαχθεί κανονικά.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου, μπαίνουμε στην «τελική ευθεία», καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση από το 100. Αλλά η εξάπλωση του κορωνοϊού θέτει εν αμφιβόλω την διοργάνωση. Τρεις μήνες πριν από την εναρκτήρια αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου στη Ρώμη, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, όλα φαίνεται να λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα εισιτήρια, τα στάδια, οι μεταφορές και η ασφάλεια, στις 12 χώρες όπου θα φιλοξενηθεί το EURO 2020 είναι δρομολογημένα βάσει προγράμματος, όμως ο κορωνοϊός που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφήνει ένα μακρύ πέπλο αμφιβολίας.

Προς το παρόν, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που συνεδρίασε στο Άμστερνταμ, είναι καθησυχαστικά: «Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τις διεθνείς και τοπικές αρχές, που είναι υπεύθυνες για τον κορωνοϊό και την ανάπτυξή του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτε στο χρονοδιάγραμμα», αναφέρει ανακοίνωση της UEFA.

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της UEFA, Μισέλ Ούβα, παραδέχτηκε στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RAI ότι θα μπορούσε ακόμα και να ματαιωθεί το τουρνουά ή να γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμά του. «Παρακολουθούμε κάθε χώρα ξεχωριστά και το ποδόσφαιρο πρέπει να ακολουθεί τις εντολές των μεμονωμένων χωρών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο εάν χειροτερέψει η κατάσταση», είπε

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

LIVE: Στα κατεχόμενα τα έξι τουρκικά F16 - Επίθεση στο Άμπου Ντάμπι από το Ιράν

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η Σαουδική Αραβία λέει πως καταρρίφθηκαν 4 drones που κατευθύνονταν σε πετρελαιοπηγή. Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν «πυραυλική απειλή» Στην Κύπρο Μακρόν και Μητσοτάκης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline.

BEST OF TOTHEMAONLINE