ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Συζητούν με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Τατάρ: Συζητούν με τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων στην περίκλειστη Αμμόχωστο

Ο "πρωθυπουργός" Ερσίν Τατάρ είπε ότι, σε δηλώσεις του ότι το καθεστώς της «πόλης φάντασμα», όπως χαρακτήρισε την περίκλειστη Αμμόχωστο, πρέπει να αλλάξει από στρατιωτικό σε μη στρατιωτικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Χαμπερτζί" σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο κ. Τατάρ είπε ότι κάποια κτίρια εντός της περίκλειστης πόλης θα επιδιορθωθούν από τους ιδιοκτήτες τους και κάποια άλλα θα κατεδαφιστούν και θα κτιστούν εκ νέου.

«Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία», είπε ο Τατάρ προσθέτοντας ότι αυτή την στιγμή το καθεστώς είναι σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες αναφέροντας ότι η "επιτροπή ακίνητης περιουσίας" θα λάβει κάποιες αποφάσεις και λόγω αυτού του γεγονότος, το καθεστώς της περιοχής πρέπει να αλλάξει από στρατιωτική περιοχή σε μια κατοικήσιμη περιοχή με πρόσβαση για τους πολίτες. Μετά την αλλαγή του καθεστώτος και το άνοιγμα της πόλης, θα λάβει τις αποφάσεις της η "επιτροπή".

"Έχει κάποιες απαιτήσεις και η Διοίκηση του ΕΒΚΑΦ. Σε περίπτωση που είναι δικαιολογημένες, οι χρήστες θα αρχίσουν να πληρώνουν ενοίκιο στα βακούφια (ΕΒΚΑΦ)" είπε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top