ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μαρτυρία ότι ο 22χρονος είχε προαναγγείλει έγκλημα – «Στο κεφάλι, στον λαιμό και στην καρδιά…»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Μαρτυρία ότι ο 22χρονος είχε προαναγγείλει έγκλημα – «Στο κεφάλι, στον λαιμό και στην καρδιά…»

Μαρτυρία ότι ο 22χρονος Παλαιστίνιος που κρατείται ως ύποπτος για τη δολοφονία του 24χρονου Αχμέντ Μπιμπ Ταλίμπ από το Πακιστάν, είχε προαναγγείλει το έγκλημα, κατέχει η Αστυνομία.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου

Όπως ανέφερε την Τρίτη (03/03) το πρωί στο δικαστήριο η ανακρίτρια του ΤΑΕ Λευκωσίας, στο πλαίσιο αιτήματος για ανανέωση της προσωποκράτησης του 22χρονου για ακόμη 8 ημέρες (το αίτημα εγκρίθηκε), ο ύποπτος φέρεται να σχεδίαζε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, είπε πως το ίδιο βράδυ (23/02) που φέρεται να δολοφόνησε τον Ταλίμπ στην οδό Ρηγαίνης στην Παλιά Λευκωσία, είχε αναφέρει σε συγκεκριμένο πρόσωπο ότι θα μαχαιρώσει κάποιον στο κεφάλι, στον λαιμό και στην καρδιά.

Το μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας είπε ακόμη ότι ο ύποπτος φέρεται να είχε απειλήσει κι άλλα πρόσωπα με το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του, λίγο πριν τη διάπραξη της δολοφονίας.

Επιπλέον, άλλη μαρτυρία φέρει τον 22χρονο να επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλο πρόσωπο στις 28 Ιανουαρίου, ενώ βρισκόταν σε μπυραρία στη Λευκωσία.

Να σημειωθεί ότι ο 22χρονος συνεχίζει να τηρεί το δικαίωμα της σιωπής, αρνούμενο να καταθέσει στα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Αν και η Σταυριανή Ανδρέου είχε μεταφέρει στο δικαστήριο (24/02) συγκεκριμένες αναφορές του 22χρονου Μ.Ρ. που υποδήλωναν πως ο τελευταίος είχε παραδεχθεί τη διάπραξη του εγκλήματος, εντούτοις ο δικηγόρος του Παλαιστίνιου ύποπτου ανέφερε πως ουδέποτε είπε τα όσα του καταλόγισε η κα Ανδρέου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Παλαιστίνιος κάνει διαβήματα για να του δοθεί πολιτικό άσυλο, χωρίς ωστόσο να έχουν εγκριθεί τα σχετικά του αιτήματα. Το τελευταίο απορρίφθηκε στις 25/02/2020.

Ο 22χρονος ύποπτος εξετάστηκε και από ψυχίατρο της Δημοκρατίας και κρίθηκε πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top