Βάρκα με περίπου 50 μετανάστες εντοπίστηκε ανατολικά του Κάβο Γκρέκο

Βάρκα με περίπου 50 μετανάστες εντοπίστηκε ανατολικά του Κάβο Γκρέκο

Βάρκα στην οποία επιβαίνουν περισσότεροι από 50 μετανάστες, εντοπίστηκε ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και στη περιοχή έσπευσαν άκατοι της Λιμενικής Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άσπρη βάρκα 15 περίπου μέτρων, στην οποία επιβαίνουν 50 και πλέον μετανάστες, η οποία παρακολουθείτο από τα ραντάρ του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, εντοπίστηκε το μεσημέρι να πλέει 5 ναυτικά μίλια ανατολικά του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο.

Στην περιοχή μετέβη άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και προσέγγισε το σκάφος, ενώ δεύτερη άκατος μεταβαίνει για να παράσχει βοήθεια.

Εχουν ενεργοποιηθεί όλα τα εθνικά σχέδια που αφορούν την άφιξη παράτυπων μεταναστών ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το σκάφος αναμένεται να οδηγηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο του Golden Coast  στον Πρωταρά όπου θα δοθεί βοήθεια στους μετανάστες και θα γίνει καταγραφή των στοιχείων τους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE