ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου»

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου»

«Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου και θα την στηρίζει στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με λύση δίκαιη και βιώσιμη εντός του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλοπουλος υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρη Συλλουρη.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι δεν νοείται λύση συνομοσπονδίας αλλά και οποιαδήποτε συμφωνία που θα διαιωνίζει το καθεστώς των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων.

«Η ΑΟΖ της Κύπρου είναι και ευρωπαϊκή και θα την υπερασπιστούμε. Η Τουρκία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει το δίκαιο της θάλασσας στο ακέραιο» κατέληγε ο Προκοπής Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Συλλούρης, τόνισε ότι μπροστά στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες σήμερα χρειάζεται ενότητα του ελληνισμού αλλά και εντός του ελληνικού έθνους.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι όλες οι χώρες της περιοχής οι οποίες δεν συμμερίζονται τις αντιλήψεις της Τουρκίας μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την ειρήνη στην περιοχή. «Κύπρος και Ελλάδα έχουν αυτή τη φιλοσοφία και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο κ. Συλλούρης θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και το Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top