ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στον Ακιντζί ο Πρόεδρος: Δεν δέχομαι παράπονα ή συναπόφαση για θέματα αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Απαντά στον Ακιντζί ο Πρόεδρος: Δεν δέχομαι παράπονα ή συναπόφαση για θέματα αρμοδιότητας  της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δεν δέχομαι τα όποια παράπονα ή την συναπόφαση για θέματα, τα οποία είναι καθαρά αρμοδιότητα της κυβέρνησης της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης 4/3 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η αναφορά του έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε το απόγευμα ο Μουσταφά Ακιντζί στην συνάντησή του με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, περί διαβημάτων του στον ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να καταγγείλει την απόφαση της κυβέρνησης, για κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

«Προσπαθώ να αποφύγω την οποιαδήποτε όξυνση στη σχέση μας. Έχουμε πάρει μια απόφαση, η οποία εδράζεται σε επιστημονικά δεδομένα, εδράζεται στη σύνθεση του πληθυσμού», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «έχουμε υπομείνει πολλά, τα οποία συμβαίνουν εις βάρος των Ελληνοκυπρίων, παραδείγματος χάρη τα παράπονα πως τάχα επιδιώξαμε να ταυτοποιούμε τους διερχόμενους από τα οδοφράγματα, είναι κάτι το οποίο οι ίδιοι εφαρμόζουν από τότε που ήραν τους περιορισμούς στη διακίνηση».

«Εμείς δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί. Αυτοί είναι συνέχεια που διαμαρτύρονται. Σήμερα -και ενδεχόμενα αυτός να είναι ένας τρόπος αντίδρασης σε όσα συμβαίνουν- τον κάλεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τους ελαυνόμενους από την Τουρκία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, για να αποτρέψουμε τα όσα καταγράφονται κάθε μέρα. Δηλαδή, μια τάση αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα, πίεσης με την παρουσία τόσο χιλιάδων προσφύγων ή μεταναστών και η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι «καλό είναι να είμαστε συγκρατημένοι, αλλά επιτέλους είμαστε ευνομούμενο κράτος, λαμβάνουμε μέτρα που δεν είναι για προστασία της μιας κοινότητας, αλλά του συνόλου του λαού και των δύο κοινοτήτων και συνεπώς δεν δέχομαι τα όποια παράπονα ή την συναπόφαση για θέματα, τα οποία είναι καθαρά θέμα αρμοδιότητας της κυβέρνησης της  κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να αναφέρει αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα μέτρα και ενδεχομένως την παράταση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι επεξεργάζεται η διυπουργική επιτροπή σειρά από μέτρα και όταν λαμβάνονται θα ανακοινώνονται.

«Τώρα η ανανέωση ενδεχόμενα να είναι, διότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους υπεβλήθησαν οι περιορισμοί σε κάποια των οδοφραγμάτων, για να γίνεται επαναλαμβάνω αποτελεσματικότερος έλεγχος και μόνο. Δε αποκλείουμε τον οποιονδήποτε να μεταβεί. Υπάρχουν πέντε εν συνόλω ανοικτά οδοφράγματα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι εκείνος, ο οποίος ζήτησε τη διάνοιξη και άλλων οδοφραγμάτων ήταν ο ίδιος, για να σημειώσει: «Ας απαντήσει γιατί δεν ανοίγει το οδόφραγμα του Λιμνήτη, ας μου απαντήσουν γιατί δεν ανοίγουν το οδόφραγμα του Πυροΐου. Και να μην ξεχνούμε ότι μόλις πρόσφατα πέρσι άνοιξε το οδόφραγμα της Δερύνειας».

Καταληκτικά ανέφερε ότι «συνεπώς δεν δέχομαι ότι τα μέτρα, που μια κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν να είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να εκλαμβάνεται ότι γίνεται τάχα εις βάρος της μιας είτε της άλλης κοινότητας».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top