ΔΙΕΘΝΗ

Άμεσες συνομιλίες προτείνει ο Πούτιν στον Ερντογάν - «Κανείς, δεν γνώριζε την τοποθεσία των Τούρκων που βομβαρδίστηκαν»

Άμεσες συνομιλίες προτείνει ο Πούτιν στον Ερντογάν - «Κανείς, δεν γνώριζε την τοποθεσία των Τούρκων που βομβαρδίστηκαν»

«Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, καθώς κανείς δεν ήξερε ότι ήταν εκεί», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η κρίση στη Συριακή επαρχία είναι τόσο έντονη που χρειάζεται να γίνει μια προσωπική συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την συνάντηση στην Μόσχα με τον Τούρκο ομόλογο του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 34 Τούρκων στρατιωτών στην αεροπορική επιδρομή της περασμένης εβδομάδας στην Ιντλίμπ, όταν οι δυο παρακάθησαν για να συζητήσουν τις εξελίξεις.

«Δυστυχώς, όπως σας είπα ήδη σε μια τηλεφωνική συνομιλία, κανείς, συμπεριλαμβανομένων των συριακών στρατευμάτων, δεν γνώριζε για την τοποθεσία τους», επανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αποδίδεται στον στρατό της Συρίας, η αεροπορική επιδρομή που ώθησε την Τουρκία να αναπτύξει χιλιάδες στρατεύματα, άρματα και αεροσκάφη στην Ιντλίμπ, την τελευταία συριακή επαρχία που εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των αντιδημοκρατικών ανταρτών.

Επιπλέον, ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επεσήμανε πως η κατάσταση στην Ιντλίμπ έφτασε σε «θερμό» σημείο.

«Τώρα η κατάσταση στην γνωστή ζώνη του Idlib έχει γίνει τόσο σοβαρή που απαιτεί σίγουρα την προσωπική συνομιλία μας» ανάφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πρέπει να συζητήσουμε όλη την τρέχουσα κατάσταση, ώστε να μην επαναληφθεί και να μην βλάψει τις σχέσεις μας», τόνισε ο Πούτιν. Η Ρωσία, είπε, «τιμά» τους δεσμούς της με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν, με τη σειρά του, χαιρέτισε τη σημασία της συνάντησης, καθώς όλος ο κόσμος «έχει στραμμένα τα μάτια στη Μόσχα» ανέφερε. Πιστεύει επίσης ότι «τα βήματα που θα γίνουν σήμερα και οι αποφάσεις μας αναμφισβήτητα θα διευκολύνουν την κατάσταση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top