ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός Αστυνομίας: Θέλουμε την ειλικρινή συνεργασία με τα ΜΜΕ και αποδεχόμαστε την καλόπιστη κριτική

Αρχηγός Αστυνομίας: Θέλουμε την ειλικρινή συνεργασία με τα ΜΜΕ και αποδεχόμαστε την καλόπιστη κριτική

Την πρόθεσή της Αστυνομίας για μια ειλικρινή συνεργασία με τους δημοσιογράφους και την ετοιμότητά της να δεχθεί την οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική, εξέφρασε ο  Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση με Λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στη Λευκωσία, ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το έργο μας είναι πολυεπίπεδο και πολυσχιδές. Η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών αποτελεί κομμάτι των καθηκόντων μας. Η Αστυνομία είναι φορέας πρωτογενούς ενημέρωσης προς τα Μ.Μ.Ε. Μας ενδιαφέρει η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, σε μια εποχή δύσκολη, γεμάτη παγίδες, ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις. Η ευθύνη μας, τεράστια. Να είμαστε ακριβείς, δίκαιοι και αντικειμενικοί, αφού η κάθε πράξη μας, η κάθε επιτυχία, αδυναμία ή αστοχία, κρίνεται την κάθε στιγμή».

«Απαιτείται αυξημένη ευθύνη και ψύχραιμη παράθεση πληροφοριών όταν χρειάζεται να χειριστούμε δύσκολες ή ευαίσθητες υποθέσεις. Γνώμονάς μας είναι η ζεύξη του δικαιώματος στην πληροφόρηση με το δημόσιο συμφέρον, τη διαφύλαξη της ανακριτικής πορείας μιας υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου. Με άλλα λόγια, σε ορισμένα ζητήματα είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μιλούμε ή να λέμε τα πάντα και αυτό ζητούμε να γίνεται κατανοητό», είπε.

«Στην προσπάθειά μας αυτή», πρόσθεσε, «έχουμε αναβαθμίσει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία. Ο εκπρόσωπος και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, τα τελευταία χρόνια, έχουν παράλληλα προβεί σε σημαντικά βήματα στην επικοινωνία, αναβαθμίζοντας τα επίπεδα και τη συχνότητα της καθημερινής ενημέρωσης των εκπομπών ραδιοφώνου, τηλεόρασης και των εφημερίδων».

«Η Αστυνομία κατέκτησε, παράλληλα, μια ισχυρή θέση στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης με πληροφορίες, τρέχοντα γεγονότα, αναρτήσεις: Έχουμε νέα Ενημερωτική Σελίδα, Εφαρμογή για έξυπνες συσκευές (Application) και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (SocialMedia)», είπε.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, «θέσαμε νέες και διευρυμένες βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μας με την τοπική κοινωνία και τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, γιατί η φιλοσοφία μας είναι ανθρωποκεντρική και η προσέγγισή μας στηρίζεται στο μοντέλο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης».

Απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφος, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε «για πολλοστή φορά, την πρόθεσή μας, για μια ειλικρινή συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας δηλώνουμε την ετοιμότητά μας, να δεχθούμε την οποιαδήποτε καλόπιστη κριτική».

«Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατέχουν κεντρική θέση στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση απόψεων, στάσεων και προκαταλήψεων. Θεωρώ πολύ σημαντικό τον ρόλο σας ως η 4η εξουσία, γιατί ενισχύει την προσπάθειά μας για βελτίωση. Αποδεχόμαστε, λοιπόν, τη σοβαρή κριτική και είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Η όποια κριτική για εμάς είναι καλοδεχούμενη, γιατί μας βοηθά να γινόμαστε πιο προσεκτικοί, να μελετάμε και να γινόμαστε καλύτεροι», είπε.

Σημείωσε ότι «η ενημέρωση των πολιτών είναι δημόσιο αγαθό και θεωρώ απαραίτητη την μεταξύ μας συνεργασία. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε τη στενή επαγγελματική μας σχέση, όπως την έχουμε οικοδομήσει μαζί, μέσω του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας, όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σε δικό του χαιρετισμό, είπε, μεταξύ άλλων, ότι κοινός στόχος της Αστυνομίας και των δημοσιογράφων είναι «οι πολίτες να έχουν σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση για όσα επηρεάζουν την ασφάλεια τους».

Ανέφερε, τέλος, ότι το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας "είναι σε καθημερινή βάση σε κατάσταση εγρήγορσης για να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο", λέγοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί στις εισηγήσεις σας για καλύτερη επικοινωνία».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top