ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν σε Μπορίσοβ: «Ουτε στην ίδια φωτογραφία δεν βγαίνω με Μητσοτάκη, είπα στον Μπορίσοβ»

Ερντογάν σε Μπορίσοβ: «Ουτε στην ίδια φωτογραφία δεν βγαίνω με Μητσοτάκη, είπα στον Μπορίσοβ»

Ούτε στην ίδια φωτογραφία δεν ήθελε να βγει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε πει στον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ την περασμένη βδομάδα κατά τη συνάντησή τους δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφέροντας ότι απέρριψε πρόταση για τριμερή συνάντηση στην Σόφια. Ανέφερε ότι η Τουρκία έχει ανοίξει τις πόρτες της προς την Ευρώπη και όσοι πρόσφυγες μπορούν να πάνε θα πάνε. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την επιστροφή του από τη Μόσχα εν πτήση ερωτηθείς ποια βήματα πρέπει να γίνουν από ΕΕ για να επαναθεωρηθεί η ‘πολιτική της ανοιχτής πόρτας’, απάντησε ότι “πλέον δεν έχουμε χρόνο να συζητούμε με την Ελλάδα σε αυτή την περίοδο το ερώτημα αν ’πλέον η ανοιχτή πύλη θα είναι κλειστή;”, αυτή η δουλειά τελείωσε”.

“Εμείς έχουμε ανοίξει τις πόρτες αυτή τη στιγμή. Όσοι πρόσφυγές μπορούν να πάνε θα πάνε, εμείς αυτούς δεν τους βγάζουμε με το ζόρι από τη χώρα μας. Αυτοί οι άνθρωποι βγαίνουν με δική του θέληση, με δική τους επιθυμία.

Αλλά η Ελλάδα ασφαλώς τους καταδιώκει. Όπως έχω παρακολουθήσει, οι τελευταίοι που σκότωσαν ήταν πέντε”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτηρίζοντας επίσης ’πολύ στυγερή’ τη συμπεριφορά της Ελλάδας να βουλιάζει, όπως είπε, τις βάρκες των μεταναστών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “εκείνους που έρχονται από την ΕΕ τους πηγαίνουν σε διαφορετικά μέρη και από την άλλη δυστυχώς συνεχίζουν αυτές τις πρακτικές”. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοβ πρότεινε να γίνει συνάντηση στην Σόφια κατά την οποία θα προσκαλούσε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. “Εκείνη τη μέρα υπήρχαν δύο επεισόδια με νεκρούς.

Μετά από αυτό το γεγονός του είπα κι εγώ ‘δεν έρχομαι σε ένα μέρος που θα βρίσκεται και ο Μητσοτάκης και στην ίδια φωτογραφία με εκείνον δεν βγαίνω’. Εκείνο το βράδυ συζητήσαμε πολύ, προσπάθησαν να με πείσουν και μετά ακυρώθηκε.

Επειδή αυτές οι δουλειές δεν είναι τόσο φτηνές. Αυτοί οι πολιτικοί πρέπει να ξέρουν ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι τόσο φτηνές.

Επομένως αν αυτά δεν είχαν γίνει ίσως αυτή η διαδικασία να ήταν πολύ διαφορετική”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top