Απειλεί η Τουρκία: Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Έβρο δεν είναι τίποτα – Θα δείτε τι θα γίνει μετά

Απειλεί η Τουρκία: Αυτό που συμβαίνει τώρα στον Έβρο δεν είναι τίποτα – Θα δείτε τι θα γίνει μετά

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο καιρός είναι ζεστός. Έχουμε πάνω από 200 χιλιόμετρα σύνορα. Ο καιρός στα Βαλκάνια δεν ήταν βροχερός και έτσι, μπορεί κάποιος να περάσει εύκολα τον Έβρο. Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα. Θα δείτε τι θα συμβεί μετά».

Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο σχολίασε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η Άγκυρα στο προσφυγικό, την ώρα που συνεχίζει να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο προκειμένου να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Sabah», ο Σουλεϊμάν Σοϊλού χαρακτήρισε ως «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγγέλλοντας τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Παράλληλα, προειδοποίησε την Αθήνα ότι «από εδώ και στο εξής θα αρχίσει να βιώνει το πραγματικό πρόβλημα». Κατήγγειλε δε, ότι την Παρασκευή 6/3, οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να επαναπροωθήσουν τους μετανάστες πίσω στην Τουρκία, «αλλά αυτό δεν έγινε χάρη στην αστυνομίας μας».

«Η μάσκα τους έπεσε. Αυτοί που εκφωνούν ομιλίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριφέρονται αδυσώπητα. Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Γενεύης, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Οι εγκληματίες δεν δέχονται ποτέ την ευθύνη τους» συνέχισε, στο ίδιο ύφος.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι περίπου 143.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διέλθει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE