ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΙΤΑΛΙΑ: 15 εκατομμύρια άτομα σε καραντίνα - Τα αυστηρά μέτρα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΙΤΑΛΙΑ: 15 εκατομμύρια άτομα σε καραντίνα  - Τα αυστηρά μέτρα

Αυστηρότατα μέτρα έλαβε η Ιταλία για την αντιμετώπιση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια κάτοικοι της βόρειας Ιταλίας τέθηκαν σε καραντίνα,

Ενα απο τα μέτρα που λήφθησαν είναι οτι οι είσοδοι και οι έξοδοι από μια εκτεταμένη ζώνη στη βόρεια Ιταλία, η οποία εκτείνεται από το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, μέχρι τη Βενετία, πόλη που συγκεντρώνει τουρίστες απ' όλο τον κόσμο, υπόκεινται πλέον σε πολλούς περιορισμούς.

Επίσης, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο για τα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και άλλες αίθουσες θεαμάτων σε ολόκληρη την επικράτειά της για να αντιμετωπίσει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Και όλα αυτά σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ποιοι χώροι κλείνουν μέχρι τις 3 Απριλίου;

Οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα μουσεία, οι παμπ, οι αίθουσες παιγνιδιών, οι σχολές χορού, οι ντισκοτέκ και άλλοι παρόμοιοι χώροι στο σύνολο της εθνικής επικράτειας.

Βέβαια οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους τις καθημερινές ή να πηγαίνουν σ' ένα μπαρ ή σ' ένα εστιατόριο, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται την απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πελατών.

Οσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις αναστέλλονται. Κάποιες ωστόσο μπορούν πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές όπως διευκρινίζεται στο κείμενο.

Επίσης στο διάταγμα αναφέρεται το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων μέχρι τα μέσα Μαρτίου σε ολόκληρη την ιταλική χερσόνησο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top