ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού - Συνολική εικόνα - Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

ΚΥΠΡΟΣ: Τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού - Συνολική εικόνα - Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Κρίσιμες είναι οι στιγμές για τις εξελίξεις που αφορούν τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς υπάρχει αναμονή για τα αποτελέσματα των εξετάσεων περί των 30 ατόμων.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Οι κρίσιμες περιπτώσεις αφορούν 2 περιστατικά στρατιωτών, καθώς και ένα περιστατικό κρατουμένου στον Αστυνομικό Σταθμό Ομορφίτας.

Το πρώτο περιστατικό αφορά Ελλαδίτη στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ όπου οι υπηρεσίες Υγείας έκριναν σκόπιμο να επαναληφθούν οι εξετάσεις και ως εκ τούτου, έχουν ληφθεί δήγματα για διενέργεια επαναληπτικής εξέτασης. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω στρατιώτης είχε επαφή με την μητέρα του, η οποία είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού. Υπό περιορισμό τέθηκαν οι στρατιώτες που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο με το ύποπτο κρούσμα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά επίσης στρατιώτη, Κύπριο, ο οποίος είχε επίσης ταξιδέψει πρόσφατα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, όπου παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού. Σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα απομόνωσης τόσο του ύποπτου κρούσματος, όσο και του στρατοπέδου Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα, αφού έχουν επίσης τοποθετηθεί στρατιώτες που είχαν επαφές με το ύποπτο κρούσμα σε ειδικούς θαλάμους.

Το τρίτο κρούσμα σχετίζεται με κρατούμενο στον Αστυνομικό Σταθμό Ομορφίτας, όπου και ο 20χρονος κρατούμενος είχε επίσης ταξιδέψει στην Πάτρα προσφάτως, λίγο πριν από την κράτησή του στον σταθμό. Σε περιορισμό τέθηκαν επίσης αστυνομικοί και άλλες επαφές του 20χρονου, εις αναμονή των αποτελεσμάτων του κρατούμενου ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Στο μεταξύ, αναμένονται και τα αποτελέσματα μαθητών, καθηγητών και άλλων 10 ταξιδιωτών, στο σύνολό τους 28 άτομα, τα οποία συνταξίδεψαν με επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού σε πτήση από Βαρκελώνη στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι στήθηκε αντίσκηνο στην Λακατάμια για να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις, ως προληπτικό μέτρο για περιορισμό των ύποπτων κρουσμάτων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top