ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέφτουν οι πλάκες πωρόλιθου της εξωτερικής επένδυσης του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα

Πέφτουν οι πλάκες πωρόλιθου της εξωτερικής επένδυσης του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα

Έκκληση σε όλους τους φορείς απευθύνει ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Βεργίνας Λάρνακας, με στόχο την επίλυση του προβλήματος πτώσης από ύψος έξι μέτρων, μεγάλων πλακών πωρόλιθου της εξωτερικής επένδυσης του Σχολείου, που επεκτείνεται κατά μήκος των κτιριακών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να είναι άκρως επικίνδυνες προς χρήση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων αναφέρουν ότι «το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, όταν επισκέφθηκαν το Σχολείο ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αντρέας Μαραγκός και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρο Χρυσοστόμου. Ο Διευθυντής του Σχολείου Αλέξανδρος Δημητρίου υπέδειξε το πρόβλημα και δόθηκαν προφορικές δεσμεύσεις προς άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, δεδομένου ότι τα ζητήματα ασφάλειας και υγείας είναι υψίστης προτεραιότητας».

Προστίθεται ότι «η επικινδυνότητα της κατάστασης» επισημάνθηκε σε επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου, που εστάλη στις 20 Φεβρουαρίου, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, με κοινοποίηση στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, τον Επαρχιακό Επιθεωρητή, τον Προϊστάμενο του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βεργίνας, «χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση».
 
Με επιστολή στις 27 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Βεργίνας ενημέρωσε εκ νέου τον Πρόεδρο και τη Σχολική Εφορεία Λάρνακας «για την επικινδυνότητα της κατάστασης, προσθέτοντας και άλλα χρόνια και μη προβλήματα που ταλαιπωρούν το Σχολείο. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, στον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, τη Διεύθυνση, τον Καθηγητικό Σύλλογο και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο του Λυκείου, χωρίς και πάλι να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη προς αντιμετώπιση του προβλήματος».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «στο Λύκειο Βεργίνας μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης, διενεργήθηκαν το 2019 εργασίες «συντήρησης» σε όλο το μήκος των εγκαταστάσεων, που όμως δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν την εκδήλωση του συγκεκριμένου προβλήματος».
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αναφέρει πως «δεδομένης της κρισιμότητας και της επιβεβαιωμένης επικινδυνότητας της κατάστασης, θα προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων, με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας 480 παιδιών, 70 εκπαιδευτικών, του προσωπικού του Σχολείου και όλων όσων φοιτούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρνακας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top