ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Απαράδεκτη η πολιτική Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Μέρκελ: Απαράδεκτη η πολιτική Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την στάση της Τουρκίας σε ότι αφορά την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η Καγκελάριος Μέρκελ στη διάρκειας ομιλίας της στο ελληνο-γερμανικό επενδυτικό φόρουμ στο Βερολίνο, λίγο προτού ξεκινήσει την κατ`ιδίαν συνάντηση της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 
Όπως δήλωσε "παρά την κατανόηση μας για το βάρος που σηκώνει η Τουρκία στο προσφυγικό, δεν υπάρχει κατανόηση για την πολιτική του Προέδρου Ερντογάν, που προσπαθεί τα δικά του προβλήματα να τα λύσει στις πλάτες των προσφύγων, οδηγώντας τους έτσι σε αδιέξοδο. Αυτό είναι απαράδεκτο".

Η ίδια πρόσθεσε πως η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι εκτεθειμένη όσο καμιά άλλη χώρα της ΕΕ σε διάφορες σε εξέλιξη κρίσεις στην περιοχή αυτό το διάστημα και πρόσθεσε "η Ελλάδα αξίζει την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη μας".
 
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός στη δική του ομιλία σημείωσε πως η Ελλάδα δέχεται μια ασύμμετρη κρίση εξ ανατολών και υπογράμμισε "η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν εκβιάζονται. Δείξαμε πως μπορούμε να υπερασπισθούμε τα κοινά μας σύνορα. Η Ελλάδα είναι η ασπίδα της Ευρώπης".
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης πως η σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες ίσως είναι η αρχή της λύσης για το προσφυγικό, ζήτησε όμως από τον Τούρκο Πρόεδρο αλλαγή πολιτικής και κυρίως να αποσύρει αμέσως -όπως είπε- "τους απελπισμένους από τον `Εβρο".

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top