ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχισε η 48ωρη απεργία εργαζομένων στα σκυβαλοφόρα Δήμου Πάφου ενάντια στην αποξένωση της Υπηρεσίας

Αρχισε η 48ωρη απεργία εργαζομένων στα σκυβαλοφόρα Δήμου Πάφου ενάντια στην αποξένωση της Υπηρεσίας

Με συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου νωρίς το πρωί της Τρίτης (10/3), άρχισαν οι εργαζόμενοι στα σκυβαλοφόρα του Δήμου 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκχωρήσει σε ιδιώτες την υπηρεσία.

O Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ- ΣΕΚ Aνδρέας Ηλία σε δηλώσεις του στον χώρο συγκέντρωσης των απεργών, είπε ότι σήμερα το προσωπικό του Δήμου Πάφου αντιδρά με 48ωρη απεργία στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αποξένωση των υπηρεσιών αποκομιδής σκυβάλων.

Ο κ. Ηλία είπε πως είναι ξεκάθαρο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα και η ΟΗΟ- ΣΕΚ αντιδρούν στην αγορά υπηρεσιών και στην αποξένωση κεφαλαιωδών και ουσιαστικών υπηρεσιών των Δήμων.

Συμβολικά σήμερα, συνέχισε, περνούν από το Υπουργικό τα νομοσχέδια για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις συμπλεγματοποιήσεις των κοινοτήτων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσθέτοντας πως αναγκάζονται να αντιδράσουν, ελπίζοντας ότι τελικά το δημοτικό συμβούλιο Πάφου θα προχωρήσει σε δεύτερες σκέψεις.

Πρόσθεσε πως σήμερα είναι καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και είναι έτοιμοι να εισέλθουν σε ένα διάλογο με στόχο να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου όλες ανεξαιρέτως, προκειμένου να δίδουν αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες τους Δ. Πάφου.

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον διάλογο και άλλη επιλογή από τη συνδιαλλαγή”, είπε, σημειώνοντας πως ως εκ τούτου, “θα πρέπει να αποσυρθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που αφορούν την αποκομιδή σκυβάλων”.

O ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Nίκος Γρηγορίου σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τον κόσμο που συμμετέχει σ’ αυτήν την 48ωρη απεργία, η οποία, όπως είπε, γίνεται για μια ακατανόητη απόφαση του Δημάρχου Πάφου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, για να αποξενώσει την αποκομιδή σκυβάλων από το Δημαρχείο Πάφου. Ο κ. Γρηγορίου είπε “εμείς θεωρούμε ότι η αποκομιδή σκυβάλων είναι μια σημαντική ανάγκη του Δημαρχείου, μια απαίτηση της κοινωνίας και των εργαζομένων για να έχει ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες", προσθέτοντας πως “αυτές οι μόνιμες ανάγκες μπορούν να πληρώνονται μόνο με μόνιμες θέσεις εργασίας”.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του που σύσσωμοι οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες που συναποτελούν το Δημαρχείο Πάφου, κατανοούν ακριβώς ποια είναι η επικινδυνότητα το να αποξενώσεις συνεχώς υπηρεσίες και να σμικρύνεις στην ουσία τις υπηρεσίες και είναι εδώ για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν όπως αυτή η απαράδεκτη απόφαση, όπως την χαρακτήρισε, ανακαλεστεί.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέας Διογενούς εκ μέρους της ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, ανέφερε πως εάν δουν πως το θέμα δεν προχωρά θα ακολουθήσει επ’ αόριστο απεργία. Αυτή είναι η θέση της ΔΕΟΚ, κατέληξε.

Στη σημερινή απεργία συμπαραστέκεται και όλο το προσωπικό του Δήμου Πάφου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φ. Φαίδωνος αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε δηλώσεις .

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top