ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση Φαίδωνος στην 48ωρη απεργία των υπαλλήλων του Δ. Πάφου

Απάντηση Φαίδωνος στην 48ωρη απεργία των υπαλλήλων του Δ. Πάφου

 Την δική του απάντηση κοινοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου για την 48ωρη απεργία των υπαλλήλων του Δ. Πάφου.

Μέσα σε απόλυτα δημοκρατικό πλαίσιο,το δημοτικό συμβούλιο Πάφου, πήρε μια απόφαση όχι για να στερήσει δικαιώματα από κάποιους εργαζομένους αλλά γιατί κατόπιν δύο μελετών διαφάνηκε, ότι ο κάθε τόνος σκουπίδια για να μαζευτεί από το σπίτι και να πάει μέχρι το ΧΥΤΑ στοιχίζει 52 με 54 ευρώ, είπε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως στον ιδιωτικό τομέα ωστόσο μπορείς να αγοράσεις υπηρεσίες από 23 μέχρι 28 ευρώ.

Εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το τι γίνεται λάθος και που χάνονται αυτά τα λεφτά, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε, πως αυτό οφείλεται όπως διαφάνηκε στην πολύ χαμηλή παραγωγικότητα του συγκεκριμένου προσωπικού αλλά και στο γεγονός της νομιμότητας όπου την ίδια ώρα δημιουργεί μια αντίληψη των υπαλλήλων ότι όταν και να συμβεί δεν μπορεί να απολυθούν.
Πρόσθεσε δε, πως όπως είναι οι νομοθεσίες και το πλαίσιο μας, είναι αδύνατο.

Ο Δήμαρχος Πάφου κατόπιν τούτου ο Δήμος εγγυήθηκε την νομιμότητα των υπαλλήλων και ότι δηλαδή, όπως εξήγησε, δεν θα απολυθεί κανένας.

Πήγαμε συνέχισε, και ένα βήμα παρακάτω , σημειώνοντας ότι «εάν κάποιοι υπάλληλοι λαμβάνουν υψηλότερο μισθό, γιατί εκτελούν αυτά τα καθήκοντα, με την μετακίνηση τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό για να μην μπορεί κάποιος να πει ότι με την μετακίνηση του θα μειώνονταν οι απολαβές του».

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την λύπη του που οι συντεχνίες, όπως είπε, κατέφυγαν σε ψέματα, με το να συγκεντρώσουν το προσωπικό για να τους διαμηνύσουν ότι έχουν πληροφορίες ότι εάν ο Δήμος προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών για την συλλογή των σκυβάλων σε λίγο καιρό θα αγοράσουν υπηρεσίες για το πράσινο.

Το συντεχνιακό κίνημα είπε , « αποδεικνύει αυτό που ακούγεται τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ένα συντεχνιακό κίνημα που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, που βρίσκεται σε αναζήτηση ρόλου και με σπασμωδικές και λανθασμένες κινήσεις θεωρεί ότι μπορεί να παραμείνει να είναι πρωταγωνιστής στα εργασιακά ή και στα υπόλοιπα μέσα από πολύ λανθασμένες ενέργειες προσεγγίσεις και αντιλήψεις».

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε και στην πρόταση που υπέβαλαν οι "κεντροαριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι" , όπως είπε, για την αγορά υπηρεσιών για το πράσινο, σημειώνοντας πως ο ίδιος διαφώνησε, αφού όπως εξήγησε το πράσινο είναι πιο σημαντικό για τους δημότες, επειδή έχει να κάνει με τα παιδιά, με την οικογένεια και την εικόνα της πόλης, συμπλήρωσε.

Σε αντίθεση σημείωσε, η συλλογή σκουπιδιών αποτελεί μια “τυπική εργασία”.

Επεσήμανε δε, “πως εννέα τουλάχιστον εργάτες από τους είκοσι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απεργία και ότι συμφωνούν και μερικοί απ’ αυτούς έβαζαν μέσο και έβαζαν παρεμβάσεις στον ίδιο ως Δήμαρχο, για να μετακινηθούν από την συλλογή των σκυβάλων στο πράσινο”.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top